AB OnlyFans'ın başını ağrıttı

AB OnlyFans'ın başını ağrıttı
Yetişkinlere yönelik özel müstehcen içeriklerin platformu olan OnlyFans, Avrupa Birliği'nde verdiği hukuk mücadelesini kaybetti. Avrupa Birliği, OnlyFans için kararını verdi.

OnlyFans abonelerinden alınacak vergiyle ilgili Avrupa Adalet Divanı tarafından verilen karara göre, katma değer vergisi (KDV) yalnızca platformun yüzde 20'lik komisyonuna değil, abonelerin verdiği paranın tamamına uygulanacak.

"Daha fazla KDV ödemeli"

Mahkeme, aracı gibi davranan OnlyFans'in aslında "hizmet sağlayıcısı" olduğuna ve bundan dolayı daha fazla KDV ödemesi gerektiğine hükmetti.

Kişilerin aylık abonelik ücreti karşılığında hayranlarına doğrudan içerik sağlamasını öngören OnlyFans daha çok porno yıldızları ve müstehcen içeriklerle tanınsa da pek çok müzisyen ve diğer alanlarda çalışan sanatçılar da burada hayranlarıyla buluşuyor.