Titan'ın Enkaz Parçalarında İnsan Kalıntıları Bulundu... 5 Milyardere Mezar Olmuştu! Titan'ın Enkazı Çıkarıldı!

Titan'ın Enkaz Parçalarında İnsan Kalıntıları Bulundu... 5 Milyardere Mezar Olmuştu! Titan'ın Enkazı Çıkarıldı!
Titanik batığına dalış yaparken patlayan ve beş kişinin ölümüne yol açan turistik denizaltının parçaları, olaydan bu yana ilk kez görüldü.

Titan denizaltısının enkazı Çarşamba günü Kanada'nın St John's kentindeki Horizon Arctic gemisinden indirildi. Fotoğraflarda, vinçlerle kamyonlara yüklenmeden önce, muşambalarla kaplı metal parçaları görüldü.

TİTANİK BATIĞI ÇEVRESİNDE KAYBOLAN TURİSTLİK DENİZ ARACININ ENKAZI KIYIYA ÇIKARILDI

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı’ndan gelen son güncellemeye göre, şimdiye kadar Titanik'in pruvasına yakın bir bölgede yüzer halde beş büyük enkaz parçası bulundu.

Titanik batığına dalış yaparken patlayan ve beş kişinin ölümüne yol açan turistik denizaltının parçaları, olaydan bu yana ilk kez görüldü.

Yetkililer, enkaz arasında denizaltının iniş takımının ve arka kapağının da bulunduğunu söyledi.

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, Titan denizaltısının enkazında insanlara ait olduğu düşünülen kalıntılar bulunduğunu açıkladı. Sahil Güvenlik yetkilileri, enkazda denizaltının iniş takımının ve kuyruk kısmının da bulunduğunu belirtti.

Titan denizaltısının enkazı Çarşamba günü Kanada'nın St John's kentindeki Horizon Arctic gemisinden indirildi. Fotoğraflarda, vinçlerle kamyonlara yüklenmeden önce, muşambalarla kaplı metal parçaları görülüyordu. ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, enkaz arasında denizaltının iniş takımının ve arka kapağının da bulunduğunu söyledi.

BBC’de yer alan habere göre, ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, Titan denizaltısının enkazında insanlara ait olduğu düşünülen kalıntılar bulunduğunu açıkladı. Sahil Güvenlik yetkilileri, enkazda denizaltının iniş takımının ve kuyruk kısmının da bulunduğunu söyledi.

Amerikalı tıp uzmanları kalıntıların resmi analizini yapacak.

Denizaltındaki beş kişinin tamamı, 18 Haziran'da Kuzey Atlantik Okyanusu’nda 3.800 metre derinlikte bulunan ünlü geminin enkazını görmek için dalışa geçtikten yaklaşık 90 dakika sonra patlaması sonucu öldü.

5 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU

Denizaltındaki beş kişinin tamamı, 18 Haziran'da Kuzey Atlantik Okyanusu’nda 3.800 metre derinlikte bulunan ünlü geminin enkazını görmek için dalışa geçtikten yaklaşık 90 dakika sonra patlaması sonucu öldü.

Denizaltında iki titanyum uç kapağı ve bunların arasında bir karbon fiber silindir bulunuyordu. BBC bilim muhabiri Jonathan Amos, Çarşamba günü karaya çıkarılan enkazda, denizaltının camsız pencerelerinin yanı sıra ucundaki ekipman bölmesinin, iniş takımının ve iki arka kapağının yer aldığını bildirdi.

Denizaltında iki titanyum uç kapağı ve bunların arasında bir karbon fiber silindir bulunuyordu.

ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı’ndan gelen son güncellemeye göre, şimdiye kadar Titanik'in pruvasına yakın bir bölgede yüzer halde beş büyük enkaz parçası bulundu. Teşkilat, Titan felaketinin nedenlerine yönelik bir soruşturma başlattı. Soruşturma henüz başlangıç aşamasında.

BBC bilim muhabiri Jonathan Amos, Çarşamba günü karaya çıkarılan enkazda, denizaltının camsız pencerelerinin yanı sıra ucundaki ekipman bölmesinin, iniş takımının ve iki arka kapağının yer aldığını bildirdi.

Yetkililer, patlamaya neyin sebep olduğunu tespit etmeye çalışacaklarını ve gelecekteki trajedileri önlemek için tavsiyelerde bulunacaklarını söylediler. Dalışı organize eden OceanGate'in başkanı 61 yaşındaki Stockton Rush, 58 yaşındaki İngiliz kaşif Hamish Harding, 48 yaşındaki Shahzada Dawood ve 19 yaşındaki oğlu Suleman Dawood ve 77 yaşındaki Fransız dalgıç Paul-Henry Nargeolet olayda öldü.

OceanGate o zamandan beri güvenlik uygulamaları nedeniyle eleştirildi. Eski çalışanlar, düzenlemeye tabi olmayan Titan denizaltısı hakkında bir dizi endişe duyduklarından bahsetmişti.