2024 Resmi Tatillerinin Çoğu İş Günlerine Denk Gelecek... Bayram Tatilleri Kaç Gün Olacak?

2024 Resmi Tatillerinin Çoğu İş Günlerine Denk Gelecek... Bayram Tatilleri Kaç Gün Olacak?
Milyonlarca kamu ve özel sektör çalışanının merak ettiği soru yanıt buldu. Son yıllarda resmi tatil günlerinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle isyan eden çalışanlar, 2024 yılında tatile doyacak. Yeni yıldaki resmi tatillerin tamamına yakını iş gününe denk geliyor. İşte 2024 yılının tatil günleri...

Yoğun çalışma temposundan bunalan işçiler için harika bir dinlenme arası olan resmi tatiller, son yıllarda üst üste hafta sonuna denk geldi. Çalışanlar için can sıkıcı bu durum 2024 yılı itibarıyla bozuluyor.

Özel sektör çalışanları, bazı durumlarda tatil konusunda kamu çalışanları kadar şanslı olamayacak olsa da, yasa gereği resmi tatillerin iş gününe denk gelmesi durumunda mesai saati misliyle ödenmek zorunda. Bu nedenle tatil günlerinin hafta içine denk geliyor oluşu, tatil yapmayanlar için de ek gelir anlamı taşıyacak.

2024 YILINDA RESMİ TATİLLER BU GÜNLERE DENK GELECEK

1 Ocak: (Pazartesi) Yılın ilk resmi tatili, aynı zamanda yeni yılın ilk günü olan 1 Ocak 2024 tarihine denk gelecek.

10-12 Nisan: (Çarşamba-Cuma) Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu yıl çarşamba gününe denk gelecek. Resmi tatil olarak 3 gün şeklinde hesaplanıyor olsa da, dini bayramlarda tatil süresi hükümetin kararı ile uzatılabiliyor.

23 Nisan: (Salı) 1921 yılından beri kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da bu yıl hafta içine denk gelerek çalışanların yüzünü güldürdü.

tatil2.jpg

1 Mayıs: (Çarşamba) İşçi Bayramı olarak da anılan 1 Mayıs, dünya çapında işçi ve emekçiler tarafından kutlanan dayanışma günü olarak biliniyor. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilen bu bayram, Türkiye'de de resmi tatiller arasında yer alıyor.

19 Mayıs: (Pazar) Bayramlar arasında 2024 yılında çalışanları üzen tek gün 19 Mayıs oldu. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl hafta sonuna denk gelerek birçok çalışan için ekstra izin anlamı taşımayacak.

16 Haziran: (Pazar) Kurban Bayramı'nın ilk günü yeni yılda her ne kadar pazar günü başlayacak olsa da, bu durum çalışanlar için oldukça avantajlı bir duruma neden olacak. Hükümet kararları ile dini bayramlarda uzatılan tatil süresi, bayramın pazar günü başlaması nedeniyle bir haftayı bulabilecek. Normal şartlarda 19 Haziran Çarşamba gününe kadar sürecek tatilin, alınacak karar ile 24 Haziran'a kadar uzatılacağı tahmin edilmekte.

15 Temmuz: (Pazartesi) 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişiminin 8. yıl dönümü, bu yıl pazartesi gününe denk gelecek.

30 Ağustos: (Cuma) 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye'de kutlanan resmi bayramlar arasında yer alan 30 Ağustos, çalışanlar için idari izin anlamı taşıyacak.

29 Ekim: (Salı) 2024 yılının son resmi tatili de çalışma gününe denk gelecek. 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetiminin ilan edilmesi anısına her yıl kutlanan Cumhuriyet Bayramı ile 2024 tatil maratonu tamamlanmış olacak.

Etiketler :