2023 Yılının En İyi Yemeği Seçildi: Türk Lezzeti Dünyayı Hayran Bıraktı

2023 Yılının En İyi Yemeği Seçildi: Türk Lezzeti Dünyayı Hayran Bıraktı
Gastronomi ve seyahat rehberi TasteAtlas, 2023 yılının en lezzetli yemeklerini sıraladı. Yılın en lezzetli dana yemekleri kategorisinde ise zirvede bir Türk yemeği yer aldı.

Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin hayran kaldığı Türk mutfağı, tanıtım ve pazarlama sorunları nedeniyle dünya mutfakları arasında ön sıralara çıkamamakta.

Bu duruma rağmen otantik lezzetleri ön plana çıkaran ve ülkelerin en lezzetli yemeklerini derleyerek listeler haline getiren TasteAtlas sayfası, 2023 yılının en lezzetli dana yemeklerini paylaştı.

ÇÖKERTME KEBABI YILIN EN İYİ YEMEĞİ SEÇİLDİ

Yılın en lezzetli dana yemekleri arasında ilk sırayı Türkiye'den çökertme kebabı alırken, Muğla'nın Bodrum ve Milas yörelerine özgü yemek yabancı kullanıcılardan tam puan aldı.

cok1.jpg

İLK 100'DE 8 TÜRK YEMEĞİ YER ALDI

TasteAtlas, tüm lezzetler için yaptığı sıralamada ise "Dünyanın En Güzel 100 Yemeği" listesinde, Türkiye'den 8 lezzete yer verdi.

Cağ Kebabı 20. sırada yer alarak en lezzetli Türk yemeği seçilirken, Türk mutfağından 37. Sırada İskender, 38. Sırada Mantı, 60. Sırada et döner, 70. Sırada Adana kebap, 72. Sırada Mercimek çorbası, 77. Sırada Hünkar beğendi, 89. Sırada ise Tombik döner yer aldı.

liste.webp

LİSTEDEKİ 'YUNAN' YEMEKLERİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

Yayımlanan listede Yunanistan'a ait olduğu iddia edilen Gyros ve Kokoretsi ise Türk sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma yarattı. Gyros'un dönerden uyarlama bir yemek olduğunu belirten kullanıcılar, Kokoretsi'nin ise Kokoreç yemeğiyle aynı olduğunu savundu.