Dursun Özbek'in Erdoğan'dan aldığı izinleri açıkladı
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir görüşme yaptığı iddia edildi.
Gazeteci Serdar Ali Çelikler, Neo Spor Youtube kanalındaki programda Galatasaray'ın projelerini anlattı.
Çelikler, şunları söyledi:
- Dursun Özbek'in hedefi 2,5 yıl içerisinde minimum 650 milyon Dolar ile en iyi ihtimalle 950 milyon dolar arasında bir gelir elde etmek. Yani her şey güzel giderse 1 milyar dolar gelir diyor.
- Bütün maliyetler çıktıktan sonra elde edilecek gelir diyelim ki 350 milyon dolar. Bir fon oluşturacaklar ve yıllık faiz getirisi sağlayacaklar. Yeni yönetime de yıllık getiriden enflasyon üstü kısmını kullanma imkanını verecekler. Hem ana para enflasyon karşısında erimemiş olacak hem de kulübe ekstra bir gelir kazandırmış olacaklar. 350 milyon dolar hep durmuş olacak.
- 1 milyar dolar gelir olursa Dursun Özbek'i tutarlar mı? Dursun Özbek de bunu bildiğinden projelerin soruna uğramaması ve paraların da fona aktarılması için 2 yıl daha devam etmek istiyor ve '2026'da son kez olmak koşuluyla aday olacağım ve 2028'te bahsettiğim bu fonla yeni yönetime devretmek istiyorum' diyor. Dursun özbek muhtemelen seçilir ve bunlar yapılır.
- 2028'te söz ettiğimiz bu yüksek miktarda gelirler olursa Galatasaray, tek olur ve rekabet kalmaz. Sadece kötü yönetildikleri dönemde diğer takımlar şampiyon olabilir. Şu anda doğru, çok iş bitirici ve güvenilir başkanları var.
- Dursun Özbek, UEFA'nın İstanbul temsilciliğinin açılışında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarım saat görüşmüş, bir sürü izin almış, projelerinden bahsetmiş.