İmamoğlu'ndan Saraçhane'de bayramlaşma çağrısı

İmamoğlu'ndan Saraçhane'de bayramlaşma çağrısı
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Sarıgül, İmamoğlu’nun moralinin yüksek olduğunu belirtti. İmamoğlu, 30 Mart’taki Maltepe mitingine geniş katılım çağrısı yaparken Saraçhane’de de bayramlaşma çağrısı yaptı.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Silivri (Marmara) Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Sarıgül, İmamoğlu'nun moralinin yerinde olduğunu ve "heyecanının ve enerjisinin yüksek" olduğunu belirtti.

Sarıgül, İmamoğlu'nun Erzincan'daki son toplantısından çok mutlu olduğunu ve "Son toplantımızı orada yaptık, kısmet oldu" dediğini aktararak, "İnşallah en kısa zamanda tekrar sizi Erzincan'da ağırlarız" yanıtını verdiğini söyledi.

MALTEPE MİTİNGİ İÇİN ÇAĞRI

Ekrem İmamoğlu'nun 30 Mart Cumartesi günü düzenlenecek Maltepe mitingine büyük önem verdiğini belirten Sarıgül, "Bu yüzyılın en büyük toplantısı olarak görmek istiyor. Bütün yurttaşlarımızı, anneanneleri, babaanneleri, büyükbabaları, dedeleri, çocukları, herkesi Maltepe'ye bekliyor" dedi.

SARAÇHANE İÇİN BAYRAMLAŞMA ÇAĞRISI

Ayrıca İmamoğlu'nun bayram boyunca Saraçhane'de bir bayramlaşma etkinliği düzenlenmesini istediğini belirten Sarıgül, "Ben oradaymışım gibi bu bayramlaşmayı yapmanızı arzu ediyorum. Bütün İstanbulluları bayram süreci içinde Saraçhane'ye bekliyor. Özellikle çocuklar için büyük sürprizler var" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN GENÇLERE MESAJ

Ekrem İmamoğlu'nun, üniversite öğrencilerinin verdiği mücadeleyi çok önemsediğini belirten Sarıgül, şöyle konuştu:

  • Bu son 7 günün yıldızı gençler, üniversite gençleri. Üniversite gençleri büyük bir mücadele verdi ve üniversite gençlerinin verdiği mücadele Ekrem Başkan'ı ve hepimizi olağanüstü mutlu etti. Gençleri bayram süresi içerisinde Saraçhane'ye bekliyor. Aynı zamanda da gençlerin cumartesi günü Maltepe'de bir tarih yazmalarını önemle ve büyük bir mutlulukla izlemek istiyor.

Sarıgül, İmamoğlu'nun CHP Genel Merkezi'nin ve Genel Başkan Özgür Özel'in verdiği mücadeleden gurur duyduğunu belirterek, "Bu verilen mücadeleye binlerce yurttaşımız adına son derece mutlu ve enerji dolu gördüm" dedi.

İmamoğlu'nun hukuk ve adalet vurgusu yaptığını belirten Sarıgül, şu ifadeleri aktardı:

  • "Bir topluluğa kin tutsanız dahi mutlaka adil davranmanız lazım. Adalet hepimize lazım. Vicdan mutlaka ve mutlaka zorbalığı yensin. Demokrasi hepimize lazım."

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi