İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Önemli Olan Sonuç Almak

Siyasette hava değişiyor. 3 gün boyunca Ankara’da nereye gitsem bunu farkettim. 31 Mart seçim sonucu iktidar/muhalefet ilişki ve iletişimini etkilediği gibi bütünüyle siyasetin iklimini de değiştirmiş.

Her düzeyde görüşmeler sıklaşmış, siyasetin dili yumuşamış, üslup değişmiş. Liderler arasındaki ziyaretler ve yumuşak söylemler katman katman yayılıyor. Bu güzel.

Peki ‘Bu ılımlı ekosistem’ içerik açısından ne üretiyor? Hangi somut sonuç elde ediliyor?

Buna bakacağız...

Ama öncelikle Cuma günkü yanımızdan sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le daha uzun süre sohbet etme imkanı da buldum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmelerin başlangıcından memnun. İade-i ziyaret de netleşti. Özgür Özel, ‘Halkın sorunlarının çözümü açısından bunu önemsiyorum’ diyor. Şimdi Can Atalay ve Gezi konusu var gündeminde. Özel, yaptıkları görüşme sonrası Erdoğan’ın hemen Adalet bakanıyla görüşmesini; kabinedeki bakanlarla CHP’nin gölge bakanlarının görüşmelere başlamasını önemsiyor.

Mansur Yavaş memnun

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da ziyaret ettim. Çalışmalarını, projelerini, siyaseti konuştuk. Sohbet ettik. Şu kadarını söyleyebilirim: Erdoğan/ Özel görüşmelerinden Başkan Yavaş çok memnun. ‘Benim tarzıma da çok uygun’ diyor. ‘Görüşe görüşe sorun çözeriz’ diye ekliyor.

Bu temasları önemsiyorum. Özgür Özel liderliğindeki muhalefet iktidara yol gösterebilir.

Sonuçta bu vesileyle iktidar toplumsal sesi duyabilir. Akıllı bir iktidar toplumsal muhalefeti iyi işitirse bundan toplum adına fayda elde edebilir.

Sorun çözücü mekanizma kurabilirler.

Bu diyalog CHP İçin de mali sorunlarla boğuşan belediyelerin projelerini gerçekleştirmesine yarar sağlar. Çok zorlu ve yakıcı yaz geliyor. Belediyelerin sosyal belediyecilik yapabilmesi sayesinde bir nebze olsun nefes alabilir belki, dar gelirliler.

MASADAKİ KONULAR

Yumuşama elbette söylemden ibaret kalamaz. Uygulamayla olur. Hukukla gerçekleşebilir.

Anayasaya uyuluyor mu? Özgür Özel sürekli bunu vurguluyor. Haklı olarak.

AİHM ve AYM Kararları yerine getiriliyor mu?

Can Atalay seçilmiş milletvekili. Seçimin üzerinden 1 yıl geçti. Can Atalay nerede?

Etki Ajanlığı”nın akıbeti ne olacak acaba?

Emekliler başta olmak üzere zor durumdaki kesimlerin çözüm bekleyen sorunları ortada.

Türkiye’nin iki büyük partisi buralarda iş birliği yapabilir. Yapmalıdırlar. Ülkenin önünü açsınlar. Şu vize meselesine, Schengen rezaletine filan bakar mısınız...

Evet tabi ki masaya otursunlar, konuşsunlar, meseleleri beraber çözsünler. Hatta ben bir adım daha ileriye götüreyim; yeni anayasayı bile tartışabilirler. Adalete inancı geri getireceklerse, demokrasiyi güçlendireceklerse yeni Anayasa bile yapabilirler. Neden olmasın?

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi