İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Nasıl bir lider arıyorsunuz?

Cumhuriyet’in 100. yıldönümünde nasıl bir lider görmek istersiniz? 2023’de ülkeyi kim yönetsin? Önümüzdeki 5 yıl Türkiye Cumhuriyetinin başında kim olmalı? NASIL LİDERLİK ÖZELLİKLERİ ARIYORSUNUZ?

Bu soruları düşünmeliyiz. Tam zamanı.

Bu, nasıl bir ülke istediğinizle alakalı. Çocuklarınız nasıl bir Türkiye’de yaşasın?

Bu soruların yanıtını bulursak hem 2023 seçiminin önemini kavrarız hem de Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını tarif etmiş oluruz. Evet, SİZ NASIL BİR LİDER ARIYORSUNUZ?

Her şeyden önce kişilik özellikleri nasıl olmalı?

Bunu düşünelim biraz; lütfen.

Kendisiyle barışık mı? Ve dolayısıyla dünyayla?

Hoşgörülü mü? Eleştiriye açık mı?

Konuşması, davranışları…

Gülümseyen biri mi mesela?

Sahi aranan lider nasıl biri olmalı?

Halkla iletişimi nasıl olmalı? Devlete bakışı?

Demokrasiye inanıyor mu? Demokratik ilkelere bağlı mı? Güvenebilir miyiz? Hukukun üstünlüğüne inanıyor mu? Yoksa müdahale eder mi yargıya? Kızdığını hapse yollar mı?

Barıştan yana mı? Toplumun tüm kesimlerini kucaklayabilir mi? Herkesle aynı masaya oturabilir mi? Dinleyebilir mi herkesi? Dinletebilir mi kendisini?

Sonra Cumhuriyet’e sadık mı? Cumhuriyet'in değerlerine inanıyor mu? Öyle ya; 2.yüzyılına giriyoruz. Cumhuriyet'in kurucusunu seviyor mu? Güvenebilir miyiz? İleriye taşıyacağına ülkeyi...

Komşularla ilişkiler.. Dünyayla. Nasıl olacak yöneteceği ülkede? Ülkemizi dünyaya açar mı yoksa kapatır mı gün be gün?

Zihni nasıl çalışıyor?

Mesela TEK ADAM mı? Yoksa SİSTEM İNSANI MI? Çok farklı partilerin liderleriyle görüşebilir mi? Uzlaşabilir mi? Müzakereye açık biri mi?

Çok eskiden olduğu gibi LİDERLER ZİRVESİ toplayabilir mi?

Önümüzde bir seçim var, referandum niteliğinde bir seçim. Erdoğan’a ‘tamam mı devam mı’ diyeceğiz. Ve Erdoğan rejimini oylayacağız. Bu sistemle devam mı edeceğiz yoksa olmadı bu diyerek alternatif mi isteyeceğiz. İşte bu nedenle aranan liderin özellikleri öne çıkıyor. SEÇECEĞİMİZ LİDER NASIL BİR SİSTEM VE NASIL BİR ÜLKE İSTEDİĞİMİZİ GÖSTERECEK.

Siz nasıl bir lider istiyorsunuz? Bunu düşünün. Nasıl bir ülkede yaşamak istiyorsunuz?

***

Yazıyı Sesli Köşe'den dinleyebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi