Kılıçdaroğlu'ndan İnce sorusuna yanıt: Hiçbir partiye kapıları kapatma lüksümüz yok

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon mitingi sonrasında gazetecilerle bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu son günlerin tartışmalı konularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz'ın 'seccade' ve 'Muharrem İnce' ile ilgili sorularına şu cevapları verdi.

Kılıçdaroğlu gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında şunları söyledi:

SECCADE

Kul hakkı yiyenler bu sorgulamayı yapamaz. Erdoğan kul hakkı yiyen bir insandır ben yemeyen bir insanım. Devleti yöneten bir insanın ahlaklı olması lazım. Eğer Trabzon’da bu kalabalık toplanıyorsa Erdoğan’a duyulan tepki yüzünden. Çünkü Türkiye’yi felakete sürüklüyor. Devletin kolonlarını kestiler. Adalet diye bir şey kalmadı. Adaletin olmadığı bir devlet ayakta kalamaz.

Önümüzde koruma var burada merdiven var dikkat edin diye bizi uyarırlar. Üstelik ben orada yalnız değilim İsmail Müftüoğlu eski Adalet Bakanı da orada. Bu tartışmadan iktidara ekmek çıkacağını zannetmiyorum. Burada istismar değil samimiyet önemlidir. Ben samimiyim.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öğretmenler beklesin bu yıl 100 bin atama yapacağız. Köy okullarını açacağız. Öğretmenler mutlu olacak.

MUHARREM İNCE

Bu konuda millet ittifakının görüşü belli. Oturuldu bu konuda bir karar verildi. Ben diğer liderlerin görüşleri önemli değil istediğimi yaparım gibi davranamam. Ben işçi partisine de HDP'ye de gittim. Bu hafta içinde Sarıgül’ün partisine gideceğim, DSP’ye de gideceğim. Hepsine adaylığım netleştikten sonra gittim. Adaylığımı netleştiren ben değilim. Diğer partileri ziyaret etmek oturup beraber pazarlık yapalım anlamında değil. O ittifakın kendi içinde oluyor. Biz hiçbir parti ile kapıları kapatma lüksümüz yok. Siyasi partilerle oturulup konuşulur. Bir görüş birliğine varılır bazıları ile varılmaz.

ABD BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞME

Erdoğan’ın tepkisine ‘Allah selamet versin diyorum. Ben devletim diyor. Bütün Büyükelçiler ile bir araya geliriz. Senin muhatabın sadece benim ne demektir. Türkiye’de sadece ben varım ne demektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Saymaz Arşivi