Bahadır Özgür

Bahadır Özgür

İşte Şişli'nin bir gecede silinen tapuları

Tutuklu Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB davasında yaptığı savunmada önemli bir konuyu açıkladı. Şahan, belediyeyi ekonomik olarak güçlendirmek amacıyla yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 38 parseli ‘ihdas’ yoluyla belediyeye kazandırdıklarını söyledi.

Seçildikten sonra 11 ayda proje değeri olarak da 2-3 milyar doları bulabilecek olan bu parsellerin tapularının bizzat Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verildiğini, belediyenin mülkiyetine geçtiğini belirtti Şahan.

Ancak bir gün kalktıklarında Şişli Belediyesi’ne ait olan tapuların kayıttan silindiğini gördüklerini vurgulayan Şahan, şöyle dedi:

“Belediyemize bu tapuları veren Bakanlık. Sonrasında yaptığımız işlemlerin doğru olup olmadığını sorduğumda işlemlerin doğru olduğuna ilişkin kurum görüşü veren yine aynı Bakanlık. Bu tapuları e-devletten bir anda silen, yine Bakanlık. Ben Sayın Murat Kurum'la bunları konuştum. Yazılarımı gösterdim. Teknik olarak hatalı olduğunu da kabul etmedi, teknik olarak doğruladı bizi. Biz bu parsellerle yarattığımız değerle kimseyi zenginleştirmek istemedik. Aksine, Şişli’deki tüm kentsel dönüşüm sorununu, buradan gelen değerle kökünden çözüyorduk. Şişli’deki binaların %90’ı depreme dayanıklı değil. Bahsettiğim kaynakla tüm binaları yıkıp yeniden yapabilirsiniz. Bu kaynağı yarattık.”

ekran-goruntusu-2026-03-25-145001.jpg

Şahan’ın savunması sonrasında bu tapuları merak ettim, hepsine ulaştım. Tamamı Ortaköy gibi oldukça değerli bir yerde yer alıyor. Toplamı 35 dönüm. Tapuların veriliş tarihi 4 Aralık 2024. İhdas yoluyla edinildi.

Kısaca şu demek:

İmar planı uygulamaları sonucunda kapanan yol, park, yeşil alan vb. kamuya ait tescil dışı alanlar İmar Yasası gereğince müstakil bir parsel numarası alınarak, belediye veya Hazine’ye tescil edilir. Buralar tapu kütüğünde yeni bir taşınmaz olarak yer alır.

İşte belediyeye kazandırılmış mülklerin ada ve parsel numaraları şunlar:

ekran-goruntusu-2026-03-25-145038.jpg


Önceki ve Sonraki Yazılar
Bahadır Özgür Arşivi

Rüşvet zamanda yolculuk mu yaptı?

25 Mart 2026 Çarşamba 13:16

İtirafçı hep karavana atmış!

24 Mart 2026 Salı 12:23