Gerilim Tırmanırken 'Ayrı Duruş' Dikkat Çekiyordu... İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na Kritik Telefon!

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan TELE1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ için geçen Cumartesi günü dayanışma gecesi düzenlendi.

Geceye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri ve çok sayıda meslektaşımız katıldı. CHP'nin Genel Başkanı böyle bir etkinlikteyken değişimi her fırsatta dillendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Şehir Tiyatrolarının açılış galasında olması dikkat çekti.

Değişim tartışmalarının ardından pek fazla yanyana görmediğimiz Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nu o gecenin sabahında idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in mezarı başındaki anmada bir arada gördük.

Aynı gün Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ilçe başkanlarıyla toplantısı da vardı. Bu toplantıya İmamoğlu'nun katılması bekleniyordu. Ancak anmadan önceki gece yarısı genel merkezden gelen bir mesajla İmamoğlu'nun bu toplantıya katılmasının engellendiğini Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'dan öğrendik.

CHP Genel Başkanı'nın İstanbul'da bir programda olduğu saatlerde İmamoğlu'nun başka bir etkinlikte olması, ilçe başkanları toplantısına katılımının bir mesajla engellenmesi CHP'deki gerilimin ne düzeyde tırmandığını gözler önüne seriyor.

Kılıçdaroğlu'na yakın isimler İmamoğlu'nun Genel Başkanı yalnız bıraktığını, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da bir programda olduğu saatlerde İmamoğlu'nun başka bir etkinlikte olmasının parti teamüllerine uygun olmadığı kanaatinde. Ancak İmamoğlu cephesinden anlatılanlar ise çok daha farklı...

İmamoğlu'na yakın bir isim Kılıçdaroğlu'nun son 3 programının İmamoğlu'na haber verilmediğini öne sürüyor. İddialarını bir adım öteye taşıyarak Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun pazar açılışı yaptığını ise sosyal medyadan öğrendiklerini aktarıyor.
Edindiğim bilgiye göre kör topal giden bu iletişim sürecine dair İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu aramış. "Sayın genel başkanım ben partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yım. Son 3 programınız bize bildirilmiyor" diyerek sitem etmiş. Kılıçdaroğlu'ndan, "Aaa öyle mi ben buna bir bakayım" yanıtını almış.

Bu telefon trafiğinin ardından bazı isimler araya girmiş. Kılıçdaroğlu'nun programının WhatsApp gruplarında paylaşıldığı belirtilmiş. Ancak İmamoğlu cephesi bu yöntemin doğru olmadığını ayrıca 2 yıl önce Kılıçdaroğlu ile yapılan bir görüşmeye dikkat çekiyor. Bu görüşmede ise Kılıçdaroğlu'nun programlarına ilişkin olarak, "Canan Kaftancıoğlu ile bizim bir işimiz yok. Genel Başkanın programları özel kalem müdürü tarafından İmamoğlu'nun özel kalemine iletilmeli" denilmiş.

İmamoğlu ekibi süreçte yaşanan kopuklukları işte bu nedenlere bağlıyor.

Kılıçdaroğlu ekibi gerçekten İmamoğlu'nu saf dışı bırakmak için bu tarz hamleler mi yapıyor ya da İmamoğlu değişime öncülük ettiği için Kılıçdaroğlu'nun yanında gözükmek istemiyor mu da bunlar yaşanıyor bilinmez. Ancak kesin olan bir şey var...

Ortaya çıkan tablo 100 yıllık bir partiye yakışmıyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Seyhan Avşar Arşivi