Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu

Bizden Söylemesi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde, Eskişehir’de Ermenistan ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı, tam olarak ne oynadığını anlamadığım bir futbolla, sahadan beraberlikle ayrıldı.

Bulduğu bir iki gol pozisyonunu gole çevirmeyi başaramayan BİZİM ÇOCUKLAR, A Mili Takım düzeyinde yapılmayacak bir savunma hatasıyla golü yedi, geriye düştü.

Düşmesiyle de panik başladı. Topu ayağında tutamayan, tutsa da pozisyona giremeyen milliler, aradığı fırsatı 88. dakikada, milli takım formasıyla çıktığı ilk maçta attığı golle Bertuğ ile buldu. O dakikaya kadar Bertuğ’u neden kenarda tuttuğunu anlamadığımız teknik heyete birazdan geleceğim.

Ermenistan gibi bir takımdan, 1 puanı kurtarmanın verdiği haklı gururla ayrıldık sahadan.

Şimdi zar zor kurtarılmış 1 puanın ardından, şu oyuncu iyiydi, bu oyuncu kötüydü analizine gerek yok. Ermenistan’dan ala ala, “Kendi sahanızda 1 puan alabiliyorsanız , topyekün kötüsünüzdür. Kötüyüzdür."

En kötü kimdir diye soracak olursanız. Milli takımın başında, hala ve ısrarla kalan / tutulan Kuntz’dur.

Futboldan hiç anlamayan biri bile, bu beyefendiyle yol alınamayacağını , bu gruptan çıkılsa bile, şampiyona da kepaze olacağımızı az çok tahmin eder.

İlk 11 tercihinden tutun, oyunu OKUYAMAMASINA, oyuncu değişikliklerinden tutun da, hangi oyuncuyu nerede oynatttığına kadar, neresinden tutsanız elinizde kalır.

Bu teknik adamı bırakın A Milli Takımın başında tutmayı, bu maçın sonundan tezi yok, takım otobüsüne bile almam.

Yok mu koskoca ülkede bu ülkenin MİLLİ takımının başına geçecek bir teknik adam? Neden Kuntz?

Bu ülkede Sergen Yalçın dururken, Fatih Terim dururken, Abdullah Avcı dururken, Yılmaz Vural dururken neden Kuntz?

Çünkü TFF öyle istiyor. Bu arada maçtan önce TFF , fevkalade mühim bir açıklama yaptı ve milli takımın BİZİM ÇOCUKLAR sloganının değiştirileceğini duyurdu. Proje gibi proje. Tam da ihtiyacımız olan dokunuş. İşte bu. Yani siz bizim çocuklar yerine başka bir slogan bulunca, Avrupa Şampiyonu olacağız öyle mi? Siz öyle sanın. Slogan arayışımız başladı diyor sayın federasyon Başkanı. Siz önce hoca arayın bu milli takıma.

Filenin sultanlarının bileğinin hakkıyla kazanıp , tarifeli uçakla döndüğü Avrupa şampiyonasına katılsak bile Hamit Altıntop ve Kuntz bu makamı daha fazla işgal etmemeli kanımca.

Milyon Euro’ların döndüğü , oluk oluk aktığı futbolda bu vasat tablo kimseyi mutlu etmediği gibi , umut da vermedi.

Şimdi yol yakınken, Galler ve Hırvatistan ile karşı karşıya gelmeden ya bir yol bulunmalı ya da bir yol açılmalı.

Yoksa o milli takıma tahsis edilen özel uçakla anca ülke içinde seyahat edersiniz beyler.

Bizden söylemesi...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Fıstıkoğlu Arşivi