İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Beklenen hamle

İktidar bloğundan hamle üstüne hamle geliyor. Peki bunları bekliyor muyduk? Evet. Zorlu seçim derken bu ve benzeri gelişmelerden bahsediyorduk. SİZ SIRADAN BİR SEÇİM Mİ BEKLİYORDUNUZ?

Arkası da gelecektir. Cezaevine girenler, çıkanlar olabilir; açılan kapatılan partiler, kurulan dağılan ittifaklar.. Olabilir... Daha neler neler… olabilir.

Seçime daha 5 ay kala GÜÇ SAVAŞLARI’nda neler yaşıyoruz?

Ekrem İmamoğlu 2023 seçiminde adaylık denklemi dışına itilirken 6’lı masa arasına da nifak tohumları ekiliyor.

Konu bir tarafıyla İmamoğlu’nun adaylığını engellemek. Bunu başaracaklar. Bu seçim için. Ama aynı zamanda kampanya döneminde İBB’yi ele geçirmek. Amaç bu olabilir mi? Ne dersiniz? Sahi ne demişlerdi? İSTANBUL’U KAYBEDEN TÜRKİYE'Yİ KAYBEDER’ Peki tersi de geçerli değil midir?

Bu durumda herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerek. Herkesin. Küçük hesaplar bir tarafa bırakılacak. EGO şişmeyecek, nefis terbiye edilecek. Kişisel veya partisel ikbal beklentileri ile değil ülke aşkıyla hareket edilecek.

Bakın Can Atalay içerde. Ne diyor? Otoriter yönetimler konusunda…Okudunuz mu? Ve çıkış yolunu nasıl gösteriyor?

Kavala hapiste ‘tarihi uyarı’ diyerek 103 yaşındaki Nermin Abadan Unat’ı neden örnek gösteriyor.

Demirtaş ‘ortak sorumluluk’ ve özgürlük hayalini nasıl tanımlıyor gördünüz mü?
Cezaevlerinde bugün kaç belediye başkanı var biliyor musunuz?

Tablo bu. Devam edeyim mi?

‘Fikir ayrılığı’ değil, ‘kader ortaklığı’ söz konusu. Onca yıl kaybedilen seçimleri hatırlayın ders alın. Kazanılan belediye başkanlığı seçimlerini anımsayın örnek alın.

Herkes aklını başına toplasın. Bilgelik, feraset, işbirliği ve sağduyu bekliyoruz. Fedakarlık istiyoruz. Büyük bir hedef uğruna herkes kendi küçük beklenti ve çıkarını bir tarafa bırakacak. Koltuk ve makam savaşı istemiyoruz. Vatani görev bekliyoruz. Zaman daraldı. Takvim sıkıştı. Harekete geçin. Milleti de peşinizden sürükleyin. Kimsenin hata yapma lüksü kalmadı. 2023, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü. Devletimiz 2. asra nasıl girecek? Mesele bu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi