İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

2023 seçiminin sonrası

Önemli bir seçimdi. Halkımız yüksek katılım gösterdi. Heyecanlı, çekişmeli bir yarış oldu. Şartlar eşit değildi, kampanyaya adaletsizlik hakimdi. Devletin tüm olanakları bir taraf lehine kullanıldı. Devlet kurumları, medya, devasa maddi olanaklar Erdoğan için seferber edildi. Sonuçta Erdoğan kazandı. Tebrik ediyoruz.

Ekonomik krize, büyük depreme, onca soruna rağmen, 21 yıllık bir iktidarın lideri yine sandıktan çıkıyorsa başarıdır; küçümsenemez.

Kılıçdaroğlu’nu da kutluyoruz. Tüm dezavantajlara rağmen yüzde 48 oya ulaştı. Adalet yürüyüşü ve helalleşme adımları, ülkeyi barıştırma çabaları olağanüstü önemliydi, değerliydi. Muhalif kesime özgüven gelmeli.

Değiştirebilme gücü ve kazanma umudu oluştu. 14 Mayıs'ta da böyle düşünmüştüm 28 Mayıs'ta performansları arttı.

Bugünden itibaren ülkenin gerçekleriyle yüz yüzeyiz. Başta ekonomi olmak üzere çözüm bekleyen sorunlar iktidarın sorumluluğunda.
Erdoğan piyasalardaki tıkanmayı aşmak zorunda. Bakalım ekonomi kadrolarında ve yaklaşımlarında değişiklik olacak mı?

Deprem bölgesinin inşası bir diğer ciddi iş. Verilen sözler var.

Asıl önemlisi neredeyse tam ortadan ikiye bölünmüş bir halk. Toplumun aynı hedef ve hayal etrafında kenetlenebilmesi için çaba harcanmalı. Hukuk ve demokrasi sorunları çözülmeli.

Siyaset bitimsiz bir mücadele sürecidir.

Önümüzde yerel seçimler var. İktidar İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin gibi büyük kentlerde muhalefetin gerisinde. Belediye başkanları başarılı. Acaba Martta sandıktan ne çıkar?

Millet İttifakı bence genelde başarılıdır. Belli teknik hatalar yaptılar. Mesela milletvekili listelerinde. Yoksa tablo farklı olurdu. Yine de yüzde 45 ilk tur, yüzde 48 ikinci tur ittifak başarısıdır. Yerel seçimlere de böyle girmeliler.

Yola devam. Demokrasi mücadele ister. Kesintisiz mücadele. Yerel seçimlerden beri yeni bir dönemin içindeyiz. Büyük kentler muhalefette. Üstelik trendleri yukarı yönde.

2023 Seçimi ülkemize hayırlı olsun. Oy kullanan yurttaşlarımıza ve bilhassa görevlilere, gönüllülere demokrasiye katkıları için teşekkür ediyoruz.

Halkımızın demokrasiye inancını yaşatmalıyız. Gençlerimizin geleceğe dair umutlarını diri tutmalıyız. Değişim olmadı. Ama düne göre bir şey de değişmedi. Dünyanın sonu değil; devam ediyoruz.
“Ülke değiştireceğiz” diyordu dün mutsuz bir yurttaş. Hayır dedim hayır. Ülke değiştirmeyeceğiz, ülkeyi değiştireceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi