Zonguldak'ta kaçak maden ocağında patlama: İki işçinin cansız bedenine ulaşıldı

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında patlama: İki işçinin cansız bedenine ulaşıldı
Zonguldak'ta bir maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamada 1 madenci hastaneye kaldırılırken, mahsur kalan iki işçinin de cansız bedenine ulaşıldı.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletildiği iddia edilen maden ocağında meydana gelen metan gazı patlamasında iki madencinin cansız bedenine ulaşılırken, patlamada vücudunda yanıklar oluşan bir madenci de hastanede tedavi görüyor.

İlçeye bağlı Gelik beldesindeki ruhsatsız maden ocağının yaklaşık 40 metre içerisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle metan gazı patlaması meydana geldi.

Patlama üzerine olay yerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekibinin yanı sıra jandarma ve AFAD ekipleri yönlendirildi.

Ocakta çalışanlar tarafından yaralı olarak çıkarılan 51 yaşındaki Bahri Yeniay, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ekipler, ocakta mahsur kaldığı değerlendirilen işçiler Erdem Korkmaz ve Uğur Korkmaz'ı kurtarma çalışması başlatmıştı. Ancak madencilerin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Zonguldak Valiliğinden açıklama

Zonguldak Valiliği kaçak maden ocağındaki gaz patlamasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Valilik, jandarmanın kaçak ocağı patlatarak kapattığını, kapalı olan ocağın yeniden açılmaya çalışıldığı sırada biriken gazların patladığını belirterek, şu yazılı açıklamada bulundu:

"İlimiz Kilimli ilçesinde bulunan Gelik Beldesinde Açık işletme mevkiinde daha önce jandarma tarafından yapılan kontrollerde boş olduğu tespit edilip patlatılarak kapatılan kaçak maden ocağının yine kaçak olarak açılmaya çalışılarak kömür çıkarılmaya hazırlanırken, kapalı ocakta biriken gazların patlaması sonucunda meydana geldiği değerlendirilen üzücü olayda Bahri Y. isimli işçi yaralı olarak çıkarılmış, açık kimlikleri henüz tespit edilemeyen Uğur ve Erdem isimli iki işçinin de ocakta kaldığı bilgisine ulaşılmıştır. İlgili birimler olay yerine ivedilikle intikal etmiş olup, TTK tahlisiye ekibinin ocak içindeki çalışmaları halen devam etmektedir."

Hayatını kaybeden iki madencinin cansız bedenlerine ulaşıldı

Mahsur kalan diğer işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. TTK tahlisiye ekibi tarafından ocaktan çıkarılan işçinin cenazesi de otopsi için morga kaldırıldı.

Yaralı işçinin hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Etiketler :