Yılmaz Güney’e hakaret edenlere suç duyurusunda bulunulacak

Yılmaz Güney’e hakaret edenlere suç duyurusunda bulunulacak
Yılmaz Güney’in ailesi, sanatçıya yönelik küfür ve hakarette bulunan kişiler hakkında hukuki yollara başvurulacağını duyurdu. Cüneyt Arkın’ın vefatı ile birlikte bir kez daha gündeme gelen Güney’e yönelik sosyal medyada çok sayıda küfür ve hakaret içerikli paylaşım yapılmıştı.

Konu ile ilgili Güney Ailesi adına Avukat Bışar Abdi Alınak imzası ile yapılan yazılı açıklamada, Cüneyt Arkın’dan övgü ile söz edildi. Arkın’ın vefatı sonrası, 1972 yılında Güney’e verilmeyen Altın Koza ödülü de yeniden gündeme geldi. Askerlerin baskısı ile Güney’e verilmeyen ödül Arkın’a verilmek istenmişti. Ancak Arkın “O ödül Yılmaz Güney’in hakkı” diyerek teklifi geri çevirmişti.

Çok sayıda olumsuz paylaşım

Arkın’ın vefatı ile yeniden gündeme gelen bu konu üzerine çok sayıda kişi sosyal medya hesapları üzerinden Yılmaz Güney’e yönelik, küfür ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulundu. Aile üyeleri ve avukatları tüm bu paylaşımları tek tek topladı.

Hukuki süreç başlatıldı

Aile adına yapılan açıklamada Güney’in ölümünün üzerinden 38 yıl geçtiği hatırlatıldı. Güney’in salt sinema oyuncusu ve yönetmen olmadığına vurgu yapılan açıklamada "Güney, politik duruşu ile toplumsal gerçekleri cesurca ifade eden bir karakterdi. Yılmaz Güney, yaşamı sanatçılığı, yönetmeliği halkçı devrimci duruşuyla halka mal olmuş bir zenginliktir” denildi.

Açıklamanın devamında, Güney’e yönelik hakaret ve küfür içerikli paylaşım yapanlara karşı hukuki sürecin en etkin şekilde işletileceği vurgulandı.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :