Yılbaşında İstanbul'da kar yağacak mı? Prof. Dr. Orhan Şen yanıt verdi: 'Tatilinizi tekrar gözden geçirin'

Yılbaşında İstanbul'da kar yağacak mı?  Prof. Dr. Orhan Şen yanıt verdi: 'Tatilinizi tekrar gözden geçirin'
Meteoroloji, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu için yağış uyarısı yaptı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Karadeniz bölgesinde yağışların afete dönüşmemesi için tedbirli olunmasını istedi. Prof. Dr. Şen, 'Yılbaşında kar yağacak mı?' sorusuna da yanıt verdi.

Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Karadeniz'de 3 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 yer yer 90 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORHAN ŞEN'DEN KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN UYARI

Karadeniz'deki yağışların afete dönüşmemesi için vatandaşlardan tedbirli olmalarını isteyen CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Karadeniz Bölgesi’nin bugünü doğal afete dönüşmeden bitirmesi için bölgedeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerek" dedi.

Prof. Dr. Şen, şunları söyledi:

Rüzgar Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.

Bütün Karadeniz bölgesinde yağış var. Sıcaklık 5-6 derece düşüyor. Yağışlar iç bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde. Öğlene kadar Sakarya, Kastamonu, Sinop, Bolu, Samsun, öğleden sonra ise Ordu, Trabzon, Rize, Artvin çevrelerinde şiddetli kıyıda yağmur iç kesimde kar var.

BU GECE KÖTÜ HAVA ŞARTLARI BİTECEK BUGÜNÜ AFETSİZ ATLATIN

Dere kenarlarından uzak durun. Aracınızı yüksek yere koyun. Eğimli yüzeylerde ağaçlar dik durmuyorsa buralar potansiyel heyelan bölgesidir, uzak durun. Çatı ve ağaç diplerinden uzak durun. Bu gece kötü hava şartları bitecek bugünü afetsiz atlatın.

Rüzgar bugün Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek.
Bugün ayrıca Sivas, Erzincan, Erzurum, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yağış kuvvetli. Karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

YILBAŞINDA KAR YAĞACAK MI?

Yılbaşında kar bekleyenlere üzücü haberim var. Kar yok. Sadece İstanbul değil Türkiye’de kar yok, yağmur bile yok. Sıcaklıklarda ortalamanın 3-4 derece üzerinde olacak.

Daha 1 hafta var umarım değişir. Şimdi görünen böyle, tatilinizi tekrar gözden geçirin."

Etiketler :