Yaz Saatine Global Savunma: Paris'te Berlin'de Bile Daha Geç Ağarıyor!

Yaz Saatine Global Savunma: Paris'te Berlin'de Bile Daha Geç Ağarıyor!
Halkın çoğu kesiminde rahatsızlık yaratan kalıcı yaz saati uygulamasına Enerji Bakanı Bayraktar'dan bir garip savunma geldi. Bayraktar, saat uygulamasına global bir savunma yaparak güneşin Paris'te, Berlin'de bile daha geç ağardığını İstanbul'da neden sorun olduğunu öne sürdü.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda; kalıcı yaz saati uygulamasının yarattığı sorunları gündeme getirdi. Gürer, şunları söyledi:

“Yaz saati uygulamasıyla gece karanlığında milyonlarca öğrenci, memur, işçi gün aydınlanmadan yola koyulmaktadır. Vatandaşlarımızın kış saati uygulamasına geçilmesi talebi vardır. Bakan olarak, 2016 yılında başlayan sabit saat uygulamasıyla 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlanıp 15,5 milyar bir faydadan söz etmektesiniz. Gün ışımadan konutlarda, iş yerlerinde en az bir saat zorunlu enerji tüketilirken tasarruf nasıl sağlanmaktadır? Sabit saat uygulamasına İstanbul Teknik Üniversitesi ile yapılan bir protokol dayanak gösterilmektedir. Yaz saati uygulamasının enerji tüketimine etkisinin ve psikolojik, sosyolojik etkilerinin incelenmesinde görev alan, imza atan üniversite görevlileri kimlerdir? Bu raporlar, yaz saatinden vazgeçildiğine göre hangi veri ve kriterleri içermektedir? Okula giden öğrenci, öğretmen, memur ve geniş bir toplum kesimi mağdurdur. Yaz saati uygulamasından vazgeçmeyi düşünüyor musunuz?

PARİS İLE BERLİN'İ ÖRNEK VERDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulaması ile ilgili Gürer’in sorusuna; şu yanıtı verdi:

Türkiye’de, İstanbul’da güneş saat 08.20’de ağarıyor, Paris’te saat 08.34’te, Berlin’de yine sekiz buçukta güneş ağarıyor; oralarda hiçbir problem olmuyor, bizde neden problem oluyor, anlamakta güçlük çekiyorum."

Kaynak:ANKA

Etiketler :