WhatsApp'ın Kurucusu Jan Koum Süper Lüks Yatı Mogambo'yla Marmaris'e Geldi

WhatsApp'ın Kurucusu Jan Koum Süper Lüks Yatı Mogambo'yla Marmaris'e Geldi
"Mogambo" isimli süper yat, dört günlük liman ziyareti ve akaryakıt ikmali için Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi. Yatın kime ait olduğu ortaya çıktı.

Cayman Adaları bayraklı yat Mogambo, Marmaris Cruise Port Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Yaklaşık 74 metre uzunluğundaki dev yat, ilçede tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.

Limanda dört gün kalacak "Mogambo"ya yakıt ve yiyecek ikmali yapılacağı belirtildi. Yatın ikmalin ardından Akdeniz ve Ege'deki mavi turuna devam edeceği ifade edildi.

Patronlar Dünyası'nın haberine göre 74 metrelik yatın sahibi Jan Koum, 2 milyar insanın haberleşmek için kullandığı uygulamayı yarattı.

75 milyon dolar derğerindeki "Mogambo" WhatsApp'ın kurucusu ve eski CEO'su Jan Koum'a ait. 47 yaşındaki Jan Koum, Forbes milyarderler listesine 2014'te, 7,5 milyar dolar servetiyle girdi. Koum'un Forbes 2023 listesindeki servetinin büyüklüğü 13,7 milyar dolara ulaşıyor.

mogambo1.jpg

MOGAMBO'NUN ÖZELLİKLERİ

Limanda dört gün kalacak "Mogambo"ya yakıt ve yiyecek ikmali yapılacak. Yatın ikmalin ardından Akdeniz ve Ege'deki mavi turuna devam edecek yat 12 misafir ve 19 mürettebat ağırlayabiliyor. 2012'de yapılan lüks yat "Mogambo" azami 17 knot seyir hızına ulaşıyor.

Jan Koum kimdir?

Jan Koum, WhatsApp kurucusu olarak biliniyor. Bilindiği üzere WhatsApp, kurulduğu günden bu yana hayatımızın en önemli parçasından birisi.

Önceleri kısa mesajlaşma için SMS seçeneğini kullanırken şimdi tüm mesajlaşmaları WhatsApp üzerinden yapıyoruz. Wikipedia’dan aldığımız bilgilere göre uygulamanın yaratıcısı Jan Koum hayatı kısaca şu şekildedir.

Girişimci, Ukrayna’lı bir bilgisayar programcısıdır. WhatsApp adlı uygulamayı Brian Acton ile beraber geliştirmiştir. Uygulama 19,3 milyar $ karşılığında 2014 Şubat ayında Facebook tarafından satın alındı.

Jan Koum, 2014 yılında Forbes’un oluşturduğu en zengin 400 Amerikalı listesine 62. sıradan girdi. O dönemde bunu sağlayan 7,5 milyar dolarlık servetiydi.

Koum, 1976 Kiev doğumludur. Yahudi kökenli bir aileden gelmektedir. 1992 yılında annesi ve büyükannesiyle beraber Kaliforniya’ya taşındı. Amerika serüveni bu tarihte başlamıştır.

Koum 18 yaşındayken bilgisayar programlama ile ilgilenmeye başlamıştır. San Jose Üniversitesi’ne kaydoldu ve aynı zamanda güvenlik denetimcisi olarak çalışmaya başlamıştır. Dolayısıyla Jan Koum mesleği araştırmasına güvenlik denetimcisi yanıtını verebiliriz. 1996 yılında tanıştığı hacker grubu, hayatının dönüm noktalarından birini oluşturmuştur.

Sonraları Koum 1997 yılında Yahoo! da altyapı mühendisi olarak göreve başladı. Çok kısa bir süre sonra okulu bırakan Koum, Yahoo! bünyesinde Brian Acton ile beraber çalıştı.

Etiketler :