Usulsüz sağlık raporu düzenleyenlere operasyon
İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Necat Hepkon Hastanesi’nde usulsüz bir biçimde sağlık raporu düzenledikleri ve haksız kazanç sağladıkları tespit edilen, aralarında doktorların da bulunduğu 11 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi'nde, rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurumunun kullanılmasıyla dolandırıcılık suçlarını işledikleri ileri sürülen şüpheli şahıslara yönelik inceleme başlatıldı. Geçtiğimiz yılın mayıs ayında, hastanede yasadışı bir şekilde sağlık raporu düzenlendiğine ilişkin gelen ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında; İzmir, Manisa ve Ankara'dan birçok kişinin sahte rapor aldığı tespit edildi.
Yaklaşık 1 yıl boyunca bu yöntemi kullanarak 20 kişinin çeşitli sürelerde sahte sağlık raporu aldığı ve toplamda 51 sağlık raporu düzenlendiği belirlendi. Şüpheli şahısların ücret karşılığında sahte istirahat, heyet ve durum bildirir raporu temin ettikleri tespit edildi.

RAPORUN TÜRÜNE GÖRE FİYAT BELİRLEMİŞLER
Polis ekipleri tarafından yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, sahte sağlık raporların türüne ve süresine bağlı olarak 12 bin ile 35 bin lira arasında değişen ücretler karşılığında düzenlendiği belirlendi. Ödemelerin ise, hastanede çalışan bir görevlinin hesabına yatırıldığı ve doktorların talepleri doğrultusunda çeşitli hediyelerin de rapor almak isteyen kişilerden istendiği açığa çıktı.
61 bin 490 sahte markalı şampuan ele geçirildi
UYUŞTURUCU İÇİN ÖZEL DÜZENEK KURULMUŞ
Soruşturma kapsamında harekete geçen İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, şüpheli şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda, sahte rapor almak isteyen kişileri yönlendirenler şahıslar da dahil olmak üzere aralarında doktorlarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda; biri ruhsatsız tabanca ile 3 şarjör ve 60 mermi ele geçirilirken gözaltına alınan doktorlardan birinin evinde, uyuşturucu madde ve uyuşturucu üretimi için özel düzenek bulundu.
Beyin cerrahını bıçaklayan hasta: Bana yapay zeka yerleştirdi