Ürettiği 'Deli balı' yiyen arıcının kalbi durma noktasına geldi
Rize'de 4 Haziran'da merkeze bağlı Karsu köyünde arıcılık yapan Miktat Kulaksız, sağımını yaptığı balı yedi.
Bir buçuk çorba kaşığı balı yiyen Kulaksız'ın aniden tansiyonu düştü. Nabzı zayıflayan Kulaksız'a çevresindekiler yardım etti.
Bayılan arıcı için 112 Acil Servisi'ne ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Kulaksız'a müdahale etti.
Nabzı ve tansiyonu normale dönen Kulaksız, en yakın hastaneye sevk edildi. Tedavi edilen Kulaksız, normale dönünde taburcu edildi.
Hastane çıkışı da Kulaksız, ilk müdahaleyi yapan ekibin istasyonuna gidip teşekkürleri sundu. Personel de arıcıya, çay ikram etti.
'SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÇOK BÜYÜK MÜCADELE VERDİLER'
Yaşananları anlatan Miktat Kulaksız, şöyle konuştu:
"Arıcılık yapıyorum. Komar balı olarak bilenen 'deli bal', üretiminden sonra sağımına geçtik. Sağım yaparken bal çok tatlıydı. 1,5 yemek kaşığı tattım. Ardından vücudumda bir ateş oldu. Sonra gözlerim karardı, midem bulandı ve baş dönmesi yaşadım. Ambulansa binerken şuurum yerinde değildi. Ambulansta bir iğne yapıp, serum taktılar; şuurum yerine geldi. Oğuzhan bey anında bana bilinçli bir şekilde müdahale etti. O an sağlık çalışanları çok büyük mücadele verdiler. O an zamanla yarıştılar"
'NABIZ 30'LU SEVİYELERE DÜŞMÜŞTÜ'
Sağlık personeli Oğuzhan Toprak da olay aynnı şöyle anlattı:
"Nöbetimizde bal tutması tanısıyla bir çağrı düştü, 'deli bal' dediğimiz Komar balı yemiş. Buna bağlı olarak. Nabzı yavaşlayıp, 30'lu seviyelere düşmüştü. Yine tansiyonu da düşmüştü. Bizde bekletmeden müdahalemizi yaptık. Ve doğru hastanemizi seçip, hastamızı naklettik. Hastamızın sağlık durumunu takip ettik. Şu an çok iyi durumda. Doğru tanıyla hasta iyi olunca biz de mutlu oluyoruz"