Ünlüler sel felaketi için harekete geçti

Ünlüler sel felaketi için harekete geçti
Karadeniz'de yaşanan sel felaketiyle ilgili ünlü isimler yardım çağrısı yapmaya, destek paketleri göndermeye ve aracı olmaya başladı. İşte toplumsal duyarlılığı harekete geçiren ünlü isimler...

Türkiye uzun zamandır doğal afetlerle mücadele ediyor. 28 temmuzda başlayan yangınların can kayıplarına ve ağır hasar kayıplarına neden oldu.

Orman yangınları başladığı ilk günden bu yana yardım çağrılarında bulunan ünlü isimler bu kez sel felaketi için harekete geçti.

50 kişilik ekibi Sinop'a yönlendirdik

AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, Kastamonu ve Sinop ile ilgili ihtiyaç bilgilerini AFAD ile paylaştıklarını duyurarak, Ahbap gönüllülerinin Kastamonu’da geri destekte yer aldığını belirtti. 

Haluk Levent'in paylaşımı şöyle: "Ekiplerimiz Kastamonu ve Bozkurt’ta. Az sonra 50 kişilik başka ekibi Sinop’a yönlendirdik. Ama şu kadarını söyleyeyim. Durum ciddi. Özellikle Bozkurt’ta. Kastamonu Valiliği , AFAD ve Belediye ile irtibattayız. Genel ihtiyaç listesi oluşturuyoruz. Bilginize @ahbapplatformu"

"Kastamonu ve Sinop ile ilgili twitlerinizi okuyorum. AFAD tam teşekküllü bölgede. TSK helikopterleri de orada. Yani arama kurtarma twitlerinizi, bizlere gelen mesajlarınızı anında AFAD’a iletiyoruz. Ahbaplar Kastamonu’da geri destekte. Şu an acil ihtiyaçları belirliyoruz."

'Bir kamyon yardım malzemesi gönderildi'

Marmaris'teki günlerce süren yangınlarda bölgeden yayın yapan ve destek çağrılarında bulunan Şahan Gökbakar, bu sefer de Karadeniz'deki sel felaketi için yardım çağrısı yaptı. Gökbakar, bölgeye şimdiden bir kamyon yardım malzemesi gönderildiğini yazdı. 

'Çok üzgünüm'

Tarkan da iklim değişikliğine dikkat çektiği sosyal medya paylaşımında, "Bu yaz, ülkemiz de tüm dünya gibi iklim krizinin yıkıcı sonuçlarıyla mücadele ediyor. Maalesef Karadeniz’i de sel vurdu. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun" dedi.