Ulukışla Saldırısında Yeni İddialar

Ulukışla Saldırısında Yeni İddialar
Savcıya rağmen kinci duruşmaya da getirilmeyen sanıklar, görüntülü olarak duruşma salonuna bağlandı. Görüntünün 'bozuk' olması tartışmaları alevlendirdi.Sözcünün Haberine Göre;Niğde Ulukışla’da, bir astsubay ile bir...

Savcıya rağmen kinci duruşmaya da getirilmeyen sanıklar, görüntülü olarak duruşma salonuna bağlandı. Görüntünün 'bozuk' olması tartışmaları alevlendirdi.

Sözcünün Haberine Göre;

Niğde Ulukışla’da, bir astsubay ile bir polisi şehit eden üç IŞID militanının Niğde’de yargılandığı davada esrarengiz olaylar yaşanıyor. Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne’nin talebine rağmen ikinci duruşmaya da getirilmeyen sanıklar, görüntülü yöntemle duruşma salonuna bağlandılar.

Ancak görüntüleri çok ‘flu’ olan, başlarını da öne eğen 3 sanık hiç konuşmadı. Mahkeme başkanının  yönelttiği tüm soruları da yanıtsız bıraktı. Niğde Cezaevi’nde bulunan diğer sanık Fuad Mövsümöv’ün görüntüsü ise, duruşma salonundaki ekrana çok net biçimde geldi.

MUSUL TAKASI MI ?

Müebbet hapis istemiyle yargılanan Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri adlı sanıkların Musul’da, İŞID’in rehin aldığı Türk Başkonsolos ve 48 Türk’ün serbest bırakılmaları karşılığında takas edildikleri öne sürülmüştü.

Olayda hayatını kaybedenlerin aile Avukatı Ali Çil de bu duruma dikkat çekerek ”Üç sanığın ekrandaki görüntüleri fluydu. Diğer sanık Mövsümöv’ün görüntüsü ise çok netti. Boyunlarını da eğdikleri için canilerin onların olup olmadığını tespit edemedik. Musul’da esir alınan 49 vatandaşımızın, bu sanıklarla takas edildiği iddiası var. Canilerin mahkemeye getirilmelerini istiyoruz” dedi.

ERDOĞAN ”VELEV Kİ OLDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul Başkonsolosluğu rehinelerinin, Ulukışla baskınını yapan sanıklarla takas edildiği iddiaları için ”Velev ki  böyle bir takas olmuş olsa, benim 49 vatandaşımızın karşılığı hiçbir şeyle değişmez, hamdolsun ailelerine kavuştular diye düşünürüm” demişti.

TBMM’de 17 Nisan 2014′te yapılan MİT yasasındaki değişiklik ile bu tür durumlarda takas imkanı getirilmişti. Yasaya, ”Türk vatandaşları hariç olmak üzere, tutuklu veya hükümlü bulunanlar, millî güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hâllerde Dışişleri Bakanının talebi, Adalet Bakanının teklifi ve Başbakanın onayı ile başka bir ülkeye iade edilebilir veya başka bir ülkede tutuklu ve hükümlü olanlarla takas edilebilir” hükmü eklenmişti.