Türkiye'den Netflix rekoru

Türkiye'den Netflix rekoru
Netflix Türkiye'ye ilişkin gelecek planlarını sozcu.com.tr'ye açıkladı

Netflix Türkiye'ye ilişkin gelecek planlarını sozcu.com.tr'ye açıkladı. Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş Türk kullanıcıların dünyada en fazla otobüste Netflix izleyen halk olduğunu söylerken üyelik ücretlerinde şimdilik bir zam öngörmediklerini duyurdu.

Özellikle Organize İşler Sazan Sarmalı'nın vizyondayken Netflix'te de yayınlanmasıyla birlikte bir anda Netflix Türkiye'nin gündemine oturdu. Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Afrika İletişim Müdürü Artanç Savaş, Sözcü'den Can Mumay'ın sorularını yanıtladı. Savaş, "Türkiye'deki üyelerimizin izleme alışkanlıklarına dair ilginç verilere sahibiz. Örneğin üyelerimizin yüzde 77'si yalnızca evde değil toplu taşımada veya seyahat halindeyken de Netflix izlediğini söylüyor. En çok Netflix izlediğimiz toplu taşıma aracı otobüs, hatta bu alanda dünyada birinciyiz. Seyahat öncesi Netflix yapımlarını mobil cihazlarına indirerek uçaktayken en sevdikleri yapımları izleyen üyelerimizin sayısı da hızla artıyor. Hatta üyelerimizin yüzde 7'si tuvaletteyken bile sevdikleri Netflix yapımlarını izlemekten vazgeçmiyor!" dedi.

Netflix'ten zam testi

Netflix bugün Türkiye’de enteresan bir ‘test’e imza attı. Dünyanın en büyük stream video şirketi Türkiye’deki fiyat tarifesine bazı kullanıcılar için zam yaptı.

5 Mart (bugün) itibariyle Netflix’e üye olmak isteyen bazı kullanıcılardan temel paket ücretinde 15.99 TL yerine 16,99 TL, 27.99 TL olan standart paket ücreti yerine 32.99 TL, 39.99 TL olan özel paket ücreti yerine 49,99 TL ücret istendi.

İstediğinde iş ödeme noktasına gelince eski ücretten tahsilat yapılıyor.

Netflix’ten konuyla ilgili olarak sozcu.com.tr’ye yapılan açıklamada, “Üyelerimizin Netflix’e verdiği değeri daha iyi anlamak için dönem dönem farklı fiyat politikaları test ediyoruz. Bu testler herkese açık değil. Ayrıca testlerde görülen fiyatları hiçbir zaman uygulamaya koymayabiliriz. Amacımız, Netflix üyelik ücreti politikasının doğrulundan emin olmak.”

Yani Netflix kişilerin Netflix için daha fazla üyelik ücreti ödeyip ödemeyeceğine emin olmak için bir zam testi yaptı!

Etiketler :