Türkiye'de üretilecek dünyaya satılacak! Avrupa devi fabrikayı Konya'ya kurdu

Türkiye'de üretilecek dünyaya satılacak! Avrupa devi fabrikayı Konya'ya kurdu
Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Türkiye ile Çekya arasındaki ilişkileri değerlendirdi ve alınan önemli kararları duyurdu.

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Türkiye ile Çekya arasındaki ilişkileri değerlendirirken önemli duyurularda bulundu. Bağış, Prag'da bulunan tramvayların bir kısmının yakında Adana'da üretimine başlanacağını ve bu tramvayların Orta Asya pazarına yönelik olarak satılacağını açıkladı. Ayrıca Avrupa'nın önde gelen savunma sanayi şirketi Czechoslovak Group (CSG)'un Konya'da bir mühimmat fabrikası kurduğunu ve bu fabrikadan dünya çapında satışlar yapacağını belirtti.

Picture background

Bağış, Türkiye ve Çekya arasındaki 100. yıl dönümü diplomatik ilişkilerini kutladıklarını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla bu yıl özel bir önem taşıdığını ifade etti. İkili ticaret hacminin hedeflenen 5 milyar doların üzerine çıkarak 6.5 milyar dolara ulaştığını ve yeni hedef olarak 10 milyar doları belirlediklerini dile getirdi.

Bağış, Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ne otomobil parçaları ve aksesuarları sattığını belirterek ekonomik ilişkilerin güçlendiğini söyledi. Skoda'nın Türkiye pazarındaki payının arttığını ve geçen yıl Türkiye'de üretilen tır ve kamyonların 200'den fazlasının Çekya'ya satıldığını belirtti. TEMSA'nın elektrikli otobüs üretiminde Çeklerle stratejik bir işbirliği başlattığını da ekledi.

Picture background

Türkiye ile Çekya arasındaki AB sürecinde destek veren ülkelerden biri olarak Çekya'nın rolünü vurgulayan Bağış, Çek Cumhurbaşkanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı resmi ziyaret için davet ettiğini söyledi. Türkiye'nin turizm alanındaki işbirliklerini de anlatan Bağış, her yıl yaz mevsiminde Antalya'ya günde 8 uçakla seyahat eden 380 bin Çek turistin Türkiye'yi tercih ettiğini belirtti.

Kaynak:Akit