Türkiye ve Rusya'nın ortak devriyesi tamamlandı

Türkiye ve Rusya'nın ortak devriyesi tamamlandı
Suriye'de 'güvenli bölge' kapsamında Fırat'ın doğusunda gerçekleşen Türkiye Rusya ortak devriyesi tamamlandı.

Suriye'de "güvenli bölge" uygulamaları kapsamında Türk ve Rus askerlerince Fırat'ın doğusunda gerçekleştirilen ilk ortak kara devriyesi tamamlandı.

Askeri kaynaklar, Türk-Rus ortak devriyesinin Rasulayn'ın 40 kilometre doğusu ile Kamışlı'nın 30 kilometre batısı arasında yürütüldüğünü bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, “Türk-Rus devriyesi, Barış Pınarı Harekatı bölgesinin doğusunda, insansız hava aracı refakatinde 8 zırhlı aracın iştiraki ile icra edildiğini” açıkladı.

Rusya: Devriye yaklaşık 4 saat sürdü

Rusya Savunma Bakanlığı da ortak devriyenin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Bakanlık, "İlk ortak devriyede, 110 kilometreden daha uzun bir güzergahta, Suriye-Türkiye sınırından 6 kilometre derinlikte Derbesiye gümrük geçiş noktasından batıya doğru gidildi ve geri dönüldü. Devriye yaklaşık 4 saat sürdü. Ortak devriye ekipleri, birkaç büyük yerleşim birimindeki durumu inceledi" ifadelerini kullandı.

Sınır hattındaki devriye faaliyeti sırasında Rus askeri polisinin Suriyeli sınır muhafızlarıyla birlikte 22 Ekim tarihli Rus-Türk mutabakatında yer alan 'terör örgütü YPG'nin sınırın 30 kilometre ötesine çekilmesi'yle ilgili maddenin uygulanıp uygulanmadığını kontrol ettiğini aktaran bakanlık, halkın güvenliğinin ve kamu düzeninin sağlanması için destek sunulduğunu da vurguladı.

"Ortak devriye 9 araçlık konvoyla gerçekleştirildi"

Savunma Bakanlığı, ortak devriyenin Rus askeri polisinin 'Tigr' ve 'Tayfun' tipi zırhlı araçları ile Türk askerinin 'Kirpi' tipi zırhlı araçlarının yer aldığı 9 araçlık konvoyla yapıldığını belirterek, konvoyun güvenliğinin BTR-82 tipi Rus zırhlı personel taşıyıcı tarafından sağlandığının altını çizdi.

İlgili Haberler