Trump’a Suikast Girişimi: Erdoğan Ve Özel'den Mesaj

Trump’a Suikast Girişimi: Erdoğan Ve Özel'den Mesaj
CHP Lideri Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’a yönelik suikast girişimini kınayarak sosyal medya hesaplarında geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump’a, dün akşam gerçekleşen bir miting sırasında suikast girişiminde bulunuldu. Saldırıda Trump’ın kulağından yaralandığı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Trump’ın yaralanmasına rağmen sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

ÖZEL VE ERDOĞAN'DAN KINAMA MESAJLARI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya üzerinden Trump’a geçmiş olsun dileklerini ileterek, suikast girişimini kınadı ve seçim sürecinde şiddetin etkisiz hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Özel X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Önceki ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump'ın gerçekleştirdiği bir miting sırasında uğradığı suikast girişimini kınıyorum. Suikast girişimini atlatan Trump'a ve Cumhuriyetçi Parti'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Kasım ayında yapılacak seçimlere şiddetin gölgesinin düşmemesini temenni ediyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Trump ve ABD halkına destek mesajı gönderdi, suikast girişiminin soruşturulmasını ve faillerin adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

Erdoğan’ın açıklaması şöyleydi: “ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum. Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız.”