Torunum istemedi demişti, Fransız basını Erdoğan'ın davet edilmediğini yazdı

Torunum istemedi demişti, Fransız basını Erdoğan'ın davet edilmediğini yazdı
Erdoğan olimpiyat açılışındaki LGBT temasını ahlaksızlık olarak tanımlamış, torununun sözleri üzerine gitmekten vazgeçtiğini açıklamıştı. Fransa basınındaki iddialara göre ise Erdoğan davetli listesinde yer almadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, torununun Instagram'dan gösterdiği görüntü nedeniyle olimpiyatların açılış törenine gitmeme kararı aldığını ve Papa ile görüşerek bu konuyu gündeme getireceğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında Leonardo da Vinci'nin ünlü "Son Akşam Yemeği" tablosunun parodisi yapılmasına yönelik büyük bir tepki göstermişti.

Fransız basını ise tam aksi iddiada. France24 ve Le Monde'da çıkan haberlere göre Erdoğan Olimpiyat açılışına davet edilmedi.

olimpiyat.jpg

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'un kendisini Paris'teki Olimpiyat oyunlarının açılışına davet ettiğini, ancak torununun "Orada LGBT gösterisi yapılıyor" sözleri nedeniyle katılmaktan vazgeçtiğini söylemişti. Fransa basınında yer alan haberlere göre ise Erdoğan açılış törenine davet edilmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin il başkanları toplantısında yaptığı açıklamada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılışı için kendisini de davet ettiğini söylemişti.

Macron'a 'gelebileceğini söylediğini aktaran' Erdoğan, katılmama gerekçesini ise "13 yaşındaki torunum 'Dede, gitme. Orada LGBT gösterisi yapılıyor' dedi. Instagram'dan gösterdi. Ben de 'Tamam kızım o zaman gitmiyorum' dedim" sözleriyle anlatmıştı.

France 24'te 24 Temmuz, Le Monde'da ise açılış günü (26 Temmuz) yayımlanan haberlere göre Erdoğan ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi, açılışa davet edilmedi.

Haberlerin söz konusu kısımlarında şu ifadeler yer aldı:

"Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Paris'e gelmeyecek ve ülkeyi Başkan Yardımcısı Han Zheng tarafından temsil edilecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ise Elysee'nin davetli listesinde yer almıyor."

Kaynak:halktv.com.tr Dış Haberler Servisi