Tokat'ta Deprem: Bazı Evlerde Hasar Oluştu, Nişan Sırasında Tavan Çöktü, Büyük Panik Yaşandı

Tokat'ta Deprem: Bazı Evlerde Hasar Oluştu, Nişan Sırasında Tavan Çöktü, Büyük Panik Yaşandı
Tokat’ta 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.2 derinliğini ise 5 km olarak açıkladı. Deprem anında bir düğün salonun tavanı çöktü. Vatandaşlar panik halinde dışarı çıkarken olayda yaralanan olmadı.

Tokat’ta 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 4.2 derinliğini ise 5 km olarak açıkladı.

Deprem sonrası halk parklara ve sokaklara çıktı

tokatta-4-1-buyuklugunde-deprem-43045-1.jpg

Evlerinde depremi hissedenler panikle sokaklara ve parklara çıktı. Turhal Belediye Başkanı Erdem Ural, deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi.

DÜĞÜN SALONUN TAVANI ÇÖKTÜ

Yaşanan deprem nedeniyle ilçe merkezinde özel bir düğün salonunun ters tavanı düştü. O esnada ise düğünde bulunanlar panik halinde düğün salonunu boşalttılar. Yaşanan olayda yaralanan olmadı.

tokatta-4-1-buyuklugunde-deprem-2-43063-1.jpg

Depremin ardından Turhal Üçyol Köyü’nde bazı evlerde hasar oluştuğu öğrenildi.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Deprembilimci Prof. Dr. Naci Görür depremin ardından sosyal medyadan açıklama yaptı. Görür açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, Tokat’ın Üçyol-Turhal bölgesinde Almus Fay zonu veya yakınlarında 4,2 deprem oldu. Bu fay kafın bir kolu. GB doğrultusunda Anadolu levhası içerisine uzanıyor. Deprem Sorgun, Yozgat, Sungurlu ve Kırılkale civarında hissedilebilir. Geçmiş olsun."

Etiketler :