TBMM Başkanı Şentop'tan milletvekillerine corona virüs uyarısı

TBMM Başkanı Şentop'tan milletvekillerine corona virüs uyarısı
Yeni tip corona virüsün (Covid-19) ülekmizde de görülmesinin ardından TBMM Başkanlığınca milletvekilleri, TBMM personelleri ve ziyaretçileri için bir uyarı yazısı yayımlandı.

TBMM Başkanlığı'nca Covid-19 virüs tehdidine karşı hazırlanan yazı şöyle diyor:

 "Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde 12 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünya ölçeğinde çok hızlı bir yayılım göstermiştir. Son iki hafta içinde Çin dışında görülen vaka sayısının 13 kat, virüsten etkilenen ülke sayısının ise 3 kat artması netcesinde Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsü pandemi (kıtalar gibi çok geniş alanlara yayılan, insandan insana kolay ve sürekli bir şekilde bulaşan yeni ve tehlikeli bir hastalık) ilan etmiştir. Gerekli tedbirlerin zamanında alınmaması sebebiyle birçok ülkede hızlı bir yayılım gösteren virüs, Sağlık Bakanlığımızın süreci başarılı bir biçimde yönetmesi sayesinde 11 Mart 2020 tarihine kadar ülkemizde görülmemeiş, ancak bu tarihte bir vatandaşımızın virüse yakalandığı açıklanmıştır. Virüse yakalanan vatandaşımızın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir.

 Yeni tip koronavirüsün Avrupa ve Asya'daki hızlı yayılımı göz önünde bulundurulduğunda, yurtdışı seyahatleri enfekte olma ihtimalini artırmaktadır. Bu nedenle bazı ülkelerde yurt dışı seyahatlerine ilişkin kısıtlamalar getirildiği görülmektedir. Ülkemizde de bazı bakanlıklar ve kamu kuruluşlarında heyetlerin yurt dışı temasları ile ilgili kısıtlamalar getirilmiştir.

Yeni tip koronavirüsün oluşturduğu küresel sağlık tehdidi, milletvekillerimizin, personellerimiziz, ailelerininin, ayrıca ziyaretçilerimizin ve vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde de bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu kapsamda Başkanlığımız, başta TBMM'nin ortak alanları olmak üzere, makam odaları, milletvekili odaları, çalışma odaları ve salonlarda hijyenin tesisi için gerekli çalışmaların yürütülmesini titizlikle takip etmekte ve Sağlık Bakanlığı ile temas halinde alınabicek ilave tedbirleri değerlendirmektedir."

whatsapp-image-2020-03-12-at-21-25-41.jpegwhatsapp-image-2020-03-12-at-21-25-40.jpeg

 

Etiketler :