Tayfun Kahraman’ın Eşi Seslendi: 4 Dakikanız Var Mı?

Gezi davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve vatandaşlara seslendi. Meriç Demir Kahraman, eşinin Gezi eylemlerinin kaosa dönüşmemesi için uğraştığını ve müzakere heyetinde bulunduğunu hatırlattı.

Gezi Parkı davasından 18 yıl hapis cezasına çarptırılan şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

Meriç Demir Kahraman’ın yayınladığı videoda, Gezi eylemleri sırasında Tayfun Kahraman’ın hükümet ile görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamalar ve Erdoğan’ın konuşmaları yer aldı.

Meriç Demir Kahraman, eşinin Gezi eylemlerinin şiddete dönüşmemesi için çaba sarf ettiğini söyledi, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tayfun ile doğrudan görüştü. Hükümet, Gezi eylemleri sırasında eşimle sürekli irtibat halindeydi. Başbakan Vekili Bülent Arınç ile yapılan toplantıya da Tayfun katıldı. Gezi eylemlerinin şiddete dönüşmemesi için eşim de dönemin hükümet yetkililere kadar çaba harcadı” dedi.

Videoda, 2013 yılında Tayfun Kahraman’ın, o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklama da yer aldı:

“Sayın Başbakan’a, günlerden bu yana ifade ettiğimiz değerlendirmelerimizi bugün tekrar ifade ettik. Yargı sürecinin sonucunu bekleyeceklerini ve ardından halk oylamasına gitmek istediklerini bizlere ilettiler. Sayın Başbakan oylama sonucunda park olarak kalmasının tercih edilmesi halinde vatandaşlarımız, İstanbullular, bu alanın park alanı olarak kalmasını tercih ettiklerinde bu karara uyacaklarını ifade ettiler.”

Etiketler :