Tartışma yaratan İBB’nin metro parasına haciz davasında gelişme: Yargı haczi hukuka aykırı buldu

Tartışma yaratan İBB’nin metro parasına haciz davasında gelişme: Yargı haczi hukuka aykırı buldu
Geçmiş dönem alacağı olan bir firmanın asfalt işleri nedeniyle İBB’nin banka hesaplarına koyulan haczi yargı hukuka aykırı buldu. İBB’nin metro projesi için aldığı kredi 565 milyon liraydı. Haciz işlemiyle ilgili yargı süreci devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) banka hesaplarına AKP döneminden kalan borç nedeniyle koyulan haczin yargı tarafından hukuka aykırı bulunduğu öğrenildi. İBB parça parça haczedilen metro projesi için aldığı 565 milyon lirayı yargı sürecini taşımıştı. Yargı süreci devam ediyor.

İBB’nin banka hesaplarına asfalt işleri nedeniyle alacağı olan bir firma haciz getirmişti. İBB’nin metro projesi için yurtdışından aldığı bu para döviz kredisiydi. İBB'nin bankada bulunan 565 milyon lirasının haczedilmesi ve paranın şirketin hesabına geçmesi tartışma yaratmıştı. İBB, haciz işleminin hukuksuz yapıldığı iddiasıyla süreci yargıya taşımıştı.

‘Hukuka aykırı’

İBB kaynaklarından edinilen bilgiye göre parça parça haczedilen paranın sürecine ilişkin davalar açıldı. Alınan yargı kararlarının birinde “haczedilmez nitelikteki hesaplarda bulunan paraların haciz ihbarnameleri ve icra dairelerin talepleri üzerine, borçlunun talimatı olmaksızın banka tarafından haczi kabil hesaplara aktarılarak bu hesaptan paraların icra dairelerine gönderilmesi, bu hesapların ve gönderilen paraları haczi kabil hesap ve paralar haline getirmez” ifadeleri kullanıldığı öğrenildi. İBB kaynakları kararda haciz işleminin hukuka aykırı bulunduğunu anlattı ancak Yargıtay süreci var ve süreç devam ediyor.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :