Tarikat Yurtlarına Geçit Yok: Mühür Vurdular

Tarikat Yurtlarına Geçit Yok: Mühür Vurdular
Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi, Güzeltepe mahallesinde açılması planlanan ve Süleymancılara ait olduğu öne sürülen tarikat yurduna karşı yürüyüş yaptı. Mahalleli yurdun kapısını mühürledi.

İzmir’in Çiğli ilçesinin Güzeltepe mahallesinde Süleymancılar tarikatının yurt açılmak istediği belirlenen mahallede halk yurdun açılmasına tepki gösterdi.

cigli-de-yurttaslar-tarikat-yurdunun-kapisina-muhur-vurdu.webp

YURDU MÜHÜRLEDİLER

Sivas Katliamı’nın yıldönümünde, “Mahallemizde tarikat istemiyoruz” sloganlarıyla yurdun önüne yürüyüş gerçekleştiren mahalle sakinleri yurdu mühürledi.

93'TE DAYATILAN KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ

Düzenlenen yürüyüşte söz alan avukat Emel Diril, Suç dosyası kabarık tarikatlar bizim mahallemizde yurt açmaya yelteniyor, yine İzmir Karabağlar’da ise park arazisine kaçak kuran kursu açmaya kalkıyorlar. Bugün ülkemizi karanlığa sürükleyenler, çocuklarımızın başına cemaatleri, tarikatları bela edenler, 93'te bizlere yaşatılan acıdan, kıyımdan beslenerek dinci gericiliği palazlandırmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

SÜLEYMANCILARA AİT BİR YURT OLACAĞI SÖYLENMEDİ

Mahalleliler adına söz alan bir diğer isim Ebru Oral ise “Bugün burada mahallemizde açılmak istenen tarikat yurdunu istemediğimiz için bir araya geldik. Bu binanın inşaatı başladığında birden çok söylenti ortaya atıldı. Buranın KYK Yurdu olacağı söylendi. Bir başka söylenti belediye tesisi olacağıydı ve şimdi inşaat neredeyse bitmek üzereyken öğreniyoruz ki burası Süleymancılar tarikatına ait bir yurt olacakmış. Biz mahallemizde çocuğa, kadına, aydınlığa düşman bu zihniyeti istemiyoruz. Çünkü bizim mahallemizin kültüründe kadınlar emekçidirler, çalışır evlerini geçindirirler. O zehirli düşüncelerini mahallemizde örgütlemek istiyorlar biz buna izin vermeyeceğiz. Bu yurdun açılmaması için herkesi bu mücadeleye çağırıyoruz. Bugün yaptığımız eylem bunun bir başlangıcı, bu eylemler devam edecektir. Sözümüz çok net bu gerici, insana düşman yasaklı yapılanmayı mahallemizde istemiyoruz. Bu mahalle bizim, tarikatlara bırakmayacağız” dedi.