Tacize Uğrayan Öğrenciye KYK Güvenliğinden Çıldırtan Sözler! Bu Saatte Gelirsen Normal

Tacize Uğrayan Öğrenciye KYK Güvenliğinden Çıldırtan Sözler! Bu Saatte Gelirsen Normal
KYY yurtlarındaki skandallara bir yenisi daha eklendi. İzmir Bayraklı Yurdu’ndaki skandalı anlatan bir öğrenci, tacize uğradıklarını anlattı. T24'ün özel haberine göre geceleri yurdun önünden geçen araçların yurda giren kadınlara sözlü tacizde bulunduğunu söyleyen öğrenci, yurt güvenliğinden skandal bir yanıt aldı.

Aydın Güzelhisar KYK Yurdu’nda yaşanan asansör kazasında Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmesi, Çorum’da ve Ordu’daki yurtlarda yaşanan asansör arızaları ile gündeme gelen KYK yurtlarında yaşadıklarını anlatan Dilara adlı öğrenci, “İzmir TOKİ Bayraklı KYK Kız Yurdu’nda yemeklerden kıl, tüy, kurt çıkıyor, sıcak su olmaması nedeniyle soğuk suyla duş alıyoruz. Sürekli elektrik kesintisi yaşanıyor” dedi.

kyk-yurt.jpg

Dilara, yurdun merkeze uzak olması nedeniyle okula gitmesinin 3 saati bulduğunu belirtirken, “Tacize uğraşan bir arkadaşımız, durumu yurt güvenliğine bildirdiğinde, ‘"Bu saatte gelirsen tacize uğraman normal’ yanıtını aldı” diye konuştu. Dilara, başka yurda nakil olamaması halinde kaydını dondurmayı düşündüğünü, birçok öğrencinin de aynı görüşte olduğunu vurguladı.

KYK yurtlarında yaşananların gündeme gelmesinin ardından İzmir Bayraklı Yurdu’ndaki öğrencilerin koşullarını sosyal medya platformunda paylaşan Dilara adlı öğrenci, T24’e konuştu. “Lütfen sesimizi duyurun” diyen Dilara, problemlerinin başında yurt güvenliğinin geldiğini ifade etti.

Tacize uğrayan arkadaşlarının yaşadıklarını yurt güvenliğine söyledikten sonra güvenliğin ‘Bu saatte gelirseniz tacize uğramanız normal’ dediğini aktaran Dilara, “Olayın ardından yetkiliyle konuştuk. Ama güvenliğin davranışlarında bir değişiklik olmadı” dedi.

kyk-yurt32.png

"POLİS, İKİ SAATTE GELİYOR"

Geceleri yurdun önünden geçen araçların yurda giren kadınlara sözlü tacizde bulunduğunu söyleyen Dilara, yurtta kalan öğrencilerin bu durumdan rahatsız olduğunu ancak polisi aradıklarında da 2 saate geldiklerini ve yarım saat kadar nöbet tuttuktan sonra gittiklerini belirtti.

Etiketler :