Suriyeli Kuyumcuya Biber Gazlı Kapkaç

Suriyeli Kuyumcuya Biber Gazlı Kapkaç
Adana'da 3 kişi, oğlu ile birlikte eve giden Suriyeli kuyumcuya biber gazı sıkarak elindeki 3 kilo 450 gram altını kapkaç yöntemiyle çaldı. Ancak Suriyeli kuyumcunun oğlu, altınları alan şüpheliyi kısa sürede yakalayarak polise...

Adana'da 3 kişi, oğlu ile birlikte eve giden Suriyeli kuyumcuya biber gazı sıkarak elindeki 3 kilo 450 gram altını kapkaç yöntemiyle çaldı. Ancak Suriyeli kuyumcunun oğlu, altınları alan şüpheliyi kısa sürede yakalayarak polise teslim etti.

Ülkesinde yaşanan iç savaş nedeniyle Adana’nın Seyhan ilçesi Hurmalı Mahallesi’ne yerleşen Suriyeli Muhammed Ajan, kiraladığı iş yerinde kuyumculuk yapmaya başladı. Dün akşam saatlerinde iş yerini kapatıp 3 kilo 450 gram altınları poşete doldurarak oğlu Muhammed Klahed ile evine giden Ajan’a biber gazı sıkan 3 saldırgan, poşeti alarak kaçtı. Gözlerini açamayan Muhammed Ajan bağırarak yardım istedi. Oğlu Muhammed Klahed ise peşinden koştuğu saldırganlardan birini Bakımyurdu Caddesi'nde yakaladı. Muhammed Klahed Ajan, saldırganın elindeki altın dolu poşeti aldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırgan Vedat Ö.'yü gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren Muhammed Ajan, "İş yerinden çıkıp, eve gidiyorduk. Altınlar çalınmasın diye de yanımızda taşıyorduk. Arkadan gelip biber gazı sıktılar. 3 kişiden biri poşeti aldı, hepsi farklı yönlere dağıldılar. Altın dolu poşeti alanın peşine koşup yakaladık" diyerek saldırganlardan şikayetçi oldu

Hırsızlık, kapkaç ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunan Vedat Ö., emniyet müdürlüğündeki sorgusunda suçlamayı kabul etmedi. Yolda yürürken bağırma sesi duyduğunu ileri süren Vedat Ö.'nün, “Baktım herkes bir tarafa kaçıyor, ben de korkup kaçmaya başladım. Altın veya poşetten haberim yok. Arkamdan gelen 2 kişi beni yere yatırdı. Sonra da polise teslim etti. Ne olduğunu, niye saldırdıklarını anlamadım” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Şüpheli Vedat Ö., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince adliyeye sevk edildi.