Suriye'de Türk Bayrağını Parçalamıştı: Bayrağı Öperek Özür Diledi

Suriye'de Türk Bayrağını Parçalamıştı: Bayrağı Öperek Özür Diledi
Pazartesi günü Suriye'nin kuzey bölgesinde Türk hedeflerine yönelik meydana gelen saldırılara katılan bir kişi, görüntülere Türk bayrağına zarar verirken yakalanmıştı. Güvenlik kaynaklarından aktarılan videoda, Türk bayrağına saldırırken görülen kişinin özür dilediği ve Türk bayrağını öptüğü görüldü.

Pazartesi günü Türkiye'ye yönelik tepkiler nedeniyle Suriye'nin kuzeyinde çıkan ayaklanmada birçok yabancı uyruklu kişi, Türkiye'den gönderilen TIR'lar başta olmak üzere çok sayıda yapıyı hedef almıştı.

Saldırılarda Türk bayrağına da zarar veren kişiler görülürken, güvenlik kaynakları tarafından internete servis edilen videolarda Türk bayrağına zarar veren yabancı uyruklu bir kişinin Türkiye'den özür diledi ve Türk bayrağını öptüğü anlara yer verildi.

whatsapp-image-2024-07-05-at-19-36-25.jpeg

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI TARAFINDAN YAKALANDI

Yapılan bilgilendirmede, 2007 doğumlu olduğu belirlenen şüphelinin bölgedeki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) birimleri tarafından yapılan takip sonucunda yakalandığı öğrenildi.

Yakalanmasının ardından bölgedeki Türk jandarma ekipleri tarafından alınan ifadesinde suçunu itiraf eden şahıs, ifadesinde kendini azmettiren akrabasının da adını vererek Türkiye'den özür diledi.