Süleyman Soylu'nun garezine uğramıştı geri döndü. İsmail Saymaz Halk TV'de anlattı

Gazeteci İsmail Saymaz, valiler kararnamesiyle geri dönen Abdullah Erin ile ilgili çok çarpıcı bir detaya dikkat çekti.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarına göre, 16 ildeki valilerin görev yeri değişti.
Gazeteci İsmail Saymaz görev yeri değişen valilerle ilgili ilginç bir detaya dikkat çekti.

abdullah-erin.jpg

ABDULLAH ERİN'İN GERİ DÖNÜŞÜ

Saymaz şunları anlattı:

Abdullah Erin Şanlıurfa Valisi'ydi. Aslında mevcut İçişleri Bakanı'na (Ali Yerlikaya) yakın biri isim.

Kürt meselesinde daha duyarlı bir valiydi. Şenyaşarlar olayında eleştirel bir tutuma sahip olduğu söyleniyordu, o yüzden Süleyman Soylu tarafından merkeze çekilmişti.

Süleyman Soylu'nun garezine uğradı deniliyordu, geri dönmüş oldu. Yanlış hatırlamıyorsam Isparta Valisi oldu.

enyasar.jpg

ŞENYAŞAR AİLESİ OLAYI NEDİR?

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sebebiyle iş yerlerini ziyaret etmiş ve taraflar arasında çıkan kavgada Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler ağır yaralanarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

AKP'li Yıldız'ın yakınları, Şenyaşar ailesine kaldırıldıkları hastanede de saldırmış ve tekrar çıkan kavgada Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar ile milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmiş, 8 kişi yaralanmıştı.

Hastanede yaşanan linç ve ölümler esnasında dönemin Urfa Valisi Abdullah Erin, Suruç Kaymakamı Tarık Açıkgöz ve dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba hastane bahçesinde bulunuyordu. Olay sonrası Fadıl Şenyaşar, tutuklanmıştı.

HÜKÜMET NE DEMİŞTİ?

Olay sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilinin kardeşinin PKK'lılar tarafından öldürüldüğünü söyledi ve "Bu olay, PKK ve HDP'nin, Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, olayın "önceden kurgulandığını", saldırının hazırlıklı olduğunu öne sürdü.

Başbakan Binali Yıldırım da "faillerin veya zanlıların PKK sempatizanı olduğu yönünde polisin kayıtları, tespitleri" olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi