Karadağ, Camgöz çetesi lideri Binali Camgöz’ü Türkiye’ye iade etti

Karadağ, Camgöz çetesi lideri Binali Camgöz’ü Türkiye’ye iade etti
İzmir’deki ‘FETÖ borsası’ ile adını duyuran Binali Camgöz, Türkiye’ye iade edildi. Karadağ’da bulunan Camgöz, kısa süre önce İçişleri Bakanlığına ait bir uçağa bindirildi. Bir çok cinayete de karışan Binali Camgöz’ün İzmir’e götürüleceği öğrenildi. Camgöz’ün iade gerekçelerinden biri de “Karadağ Devletine güvenlik tehditi oluşturması” oldu.

Binali Camgöz’ün liderliğini yaptığı suç örgütü ağırlıklı olarak İzmir’de gerçekleştirdiği eylemlerle adından söz ettirdi. Çok sayıda cinayet, yaralama, adam kaçırma eylemine karışan çetenin onlarca üyesi hakkında İzmir’deki bir dizi mahkemede süren davalar var.

5e46cccd-e952-4d3f-8bd9-2e8a6e442646.jpg

VUKOTIC CİNAYETİNDE DE ROL ALDI

Binali Camgöz, İzmir’deki FETÖ borsasında da Serkan Kurtuluş ile brlikte yer aldı. İkili hakkında soruşturma sürerken Binali Camgöz yurtdışına kaçtı. İki yıl önce İstanbul’da işlenen Karadağ asıllı Jovan Vukotic’in infazında da Camgöz’ün etkin bir rolünün olduğu gündeme gelmişti.

2cec518a-f1ca-4436-b195-878e2278d9df.jpg
Serkan Kurtuluş da Arjantin’de tutuklu bulunuyor

İZMİR’E GÖTÜRÜLÜYOR

Bir süredir Karadağ’da tutuklu bulunan Binali Camgöz’ün iade işlemlerine ilişkin süreç ise bugün tamamlandı. Karadağ güvenlik birimleri, Camgöz’ü Türkiye’den giden ekiplere teslim etti. Kısa süre önce Karadağ’dan havalanan uçağın Camgöz’ü İzmir’e götüreceği öğrenildi.

ed5f1e2d-42fc-4a6d-a5e6-80c8bea20043.jpg

Kaynak:halktv.com.tr