Sosyal medyada 'Soylu'nun istifası' yankıları

Sosyal medyada 'Soylu'nun istifası' yankıları
Sosyal medya, Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etmesiyle yankılanıyor.

Sosyal medya birçok gazeteci, sanatçı, siyasetçi Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etmesiyle ilgili paylaşımlarda bulunuyor.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, "Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Soylu’nun istifasını kabul etmemeli." diyerek Erdoğan'a çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, "Tek başına alınmış bir karar olduğunu düşünmüyorum. Erdoğan'ı kurtarmak için istifa etti" yorumunu yaptı.

HDP Milletvekili Ahmet Şık istifayla ilgili olarak "Küfür ettiğine kalkan olacak kadar tükürdüğünü yalamış birinden beklenmeyecek bir davranış. Serinkanlı olmakta fayda var" paylaşımını yaptıktan sonra Soylu'nun "Sorumluluk her yönüyle şahsıma aittir" sözlerini alıntılayarak, "Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağı ile ilgili kararın kime ait olduğunu söylemiş. "Şahsım" kim herkes biliyor," ifadelerini kullandı.

Takvim'in Ankara Temsilcisi Zafer Şahin aHaber'e bağlanarak "Süleyman Soylu'nun istifasının Cumhurbaşkanlığının bilgisi dahilinde olduğunu teyitledim" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatayı ve başarısızlığı kabullenmek, sorumluluğunu üstlenmek olgunluk gerektirir. Sayın Süleyman Soylu'ya göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum. Aynı olgunluğu başarısızlıklarıyla birer marka haline gelmiş Damat'tan ve Tarım Bakanı'ndan da bekliyorum..." dedi.

Gzeteci Ragıp Soylu, Süleyman Soylu'nun Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a gittiği iddia etti.

Yandaş Hilal Kaplan, “Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın” ifadesinden istifanın CB Erdoğan’a sunulmadan duyurulduğu anlamı çıkıyorsa, terör örgütleriyle mücadelesi hafızamıza kazınan başarılı bir bakanımızın zorlu bir kriz sürecinde görevi bırakmaması gerektiği kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Yandaş yazar Abdurrahman Dilipak ise, "Hala Resmî bir açıklama olmaması istifa konusunun ciddiyetini gösteriyor. Bir iddia soylu 15.00 de istifasını vermiş, yeni açıklıyor. 8 saat gibi bir zaman geçmiş, soylu geri dönmez, dönse de bir şey değişmez. Belki bu vesile ile bir kaç bakan daha değiştirilir." paylaşımını yaptı.

Yeni Akit, nereye dayandırdığı belirtilmeyen "haberinde" yeni İçişleri Bakanı'nın Binali Yıldırım olabileceğini yazdı.

Yandaş Sabah gazetesinin İngilizce yayını Daily Sabah, Soylu'nun istifa haberini "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cuma gecesi duyurulan ve 250 bin kişinin dükkan ve fırınlara akın ettiği 'çuvallanan' sokağa çıkma yasağının ardından istifa etti" ifadeleriyle duyurdu.

screenshot-8-003.png

Ayrıntılar birazdan...

Etiketler :