Sosyal Medya Fenomeni Neslim Güngen Tutuklandı!

Sosyal Medya Fenomeni Neslim Güngen Tutuklandı!
Fenomenlere yönelik operasyonlar kapsamında radara takılan güzellik uzmanı ve sosyal medya fenomeni için tutuklama kararı çıktı. Neslihan Güngen ile eşi İnanç Güngen tutuklanırken Eşi İnanç Güngen ve çalışanları kendisinin ifadesini yalanladı suçlamaları kabul etmedi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan 65 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 43'ü sağlık kontrolünün ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne gönderildi, diğer zanlılar ise savcılık talimatıyla salıverildi. Savcılığa çıkarılan 43 şüpheliden 17'si tutuklanma, 21'i haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi, 5 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Güngen çiftinin de aralarında bulunduğu 17 şüphelinin tutuklanmasına, 21 zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

GÜNGEN'İN ÇALIŞANLARI GÜNGEN'İ YALANLADI

Güngen’in gözaltına alınan çalışanlarının ise verdiği ifadelerde Güngen’i yalanladıkları ortaya çıktı. Çalışanların güzellik merkezlerinde kullandıkları ilaç ve kozmetik malzemelerin bir kısmının toplatılma kararı bulunduğunu, malzemelerin halk sağlığını tehdit ettiğini, hiçbir şekilde kozmetik içeriği olmayan sıvıları botoks olarak yüksek fiyata satıldığını ve ilaçların ölümle sonuçlanacak yan etkiler olduğunu bildiklerini ancak tüm bunlara Neslim Güngen’in kendilerini zorladığını söyledikleri ortaya çıktı.

İNANÇ GÜNGEN SUÇU NESLİM GÜNGEN’E YIKTI

Ayrıca İnanç Güngen’in de ifadesinde bütün suçlamaları reddederek Neslim Güngen’i suçladığı belirtildi. İnanç Güngen, “Cihazları ben üretiyordum ancak belgeleriyle Neslim ilgileniyordu. Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırdığını söylüyordu. Şirket benim üzerime ancak bütün işlerle işleyişle Neslim ilgileniyordu” dedi.

VERGİ MÜFETTİŞİ İDDİALARI KABUL ETMEDİ

MASAK tarafından görevlendirildiği süreçte Neslim Güngen’i defalarca arayarak kayıt dışı görüşme talep ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan vergi müfettişinin ise hakkındaki iddiaları reddederek herhangi bir maddi talepte bulunmadığını söylediği öğrenildi. Müfettişin ifadesinde “İşle ilgili görüştük görüşmeye gittiğimde yanımda başkaları da oluyordu” dediği ortaya çıktı.