Son Dakika | İmamoğlu eylemlerinde gözaltı sayısı arttı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun önce diplomasının iptali ardından da gözaltına alınmasıyla başlayan eylemler, tutuklama kararının ardından daha da büyüdü.
Saraçhane’de ve yurdun dört bir yanındaki meydanlarda demokrasi şöleni gibi geçen mitingler tüm dünyanın gözünü Türkiye'ye çevirdi.
Ancak Saraçhane başta olmak üzere, İzmir Gündoğdu Meydanı ve Ankara Güvenpark’taki eylemlerde dağılma anını bekleyen polis, protestoculara ilk günden bu yana orantısız güç kullanıyor.
BİN 418 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Son bilançoyu İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı. Yerlikaya 6 günde bin 418 eylemcinin gözaltına alındığını duyurdu.
Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:
"19 Mart 2025 tarihinden itibaren yapılan yasa dışı gösterilerde bugüne kadar 1.418 şüpheli gözaltına alındı. Halen gözaltında 979 şüpheli bulunurken bugün 478 şahıs mevcutlu olarak adli makamlara çıkartılacak. Sokakları terörize etmeye kalkışanlara, milli ve manevi değerlerimize, polislerimize saldıranlara asla taviz verilmeyecektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın merhum annesine ve ailesine hakaret edenleri bir kez daha lanetliyorum. Güvenlik güçlerimiz hukuktan aldığı güçle, aziz milletimizin huzur ve güvenliğini 7/24 korumaktadır, korumaya da devam edecektir"
19 Mart 2025 tarihinden itibaren yapılan yasa dışı gösterilerde bugüne kadar 1.418 şüpheli gözaltına alındı.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) March 25, 2025
Halen gözaltında 979 şüpheli bulunurken bugün 478 şahıs mevcutlu olarak adli makamlara çıkartılacak.
Sokakları terörize etmeye kalkışanlara, milli ve manevi…
AYRINTILAR GELİYOR