Son Anket Sonuçları Açıklandı: Saraydaki Herkes Bu İsmin Oy Oranını Konuşuyor!

Son Anket Sonuçları Açıklandı: Saraydaki Herkes Bu İsmin Oy Oranını Konuşuyor!
Gazeteci Nuray Babacan, AKP tarafından yaptırılan son ankette Ankara'da Mansur Yavaş ve Turgut Altınok arasındaki oy farkının beklenenin çok üzerinde geldiğini belirtti. AKP kulislerinde Ankara için tüm umutların bittiği öğrenilirken, seçim kampanyasının tamamen İstanbul'a çevrilmesi bekleniyor.

31 Mart seçimlerine günler kala, kamuoyu yoklamalarına devam eden AKP, Ankara'da beklediğini bulamadı.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın aktardığı kulis bilgilerine göre; Ankara için yaptırılan son ankette CHP'nin Ankara Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, en güçlü rakibi olarak gösterilen AKP Adayı Turgut Altınok'un 15 puan önünde çıktı.

Böylesine bir farkın seçimlere yaklaşık 1 ay kala kapatılmasının mümkün olmadığını düşünen Saray, Ankara için umudunu tamamen yitirmiş durumda. Konuya ilişkin çarpıcı detaylar aktaran Babacan, şu ifadeleri kullandı:

8lgrb2vcy-78.png"MANSUR YAVAŞ'A YAKLAŞMASI BİLE MÜMKÜN DEĞİL"

-CHP’nin adayı Mansur Yavaş ile AK Parti’nin adayı Turgut Altınok arasındaki farkın değişmediği ve kapatılmasının da mümkün görünmediği dile getiriliyor.

- İlçelerde Etimesgut ve Polatlı’nın CHP’ye geçebileceğini iddia edenler var. AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Mamak’ta sıkıntı olduğu belirtiliyor.

- AK Parti’nin Ankara için yaptırdığı anketlerde Mansur Yavaş ile Turgut Altınok arasındaki oy farkının 15 puan civarında olduğu dile getiriliyor.

- Aynı ankette Mansur Yavaş’ın neden tercih edildiğine dair sorular yönetildiği, Yavaş’ın en beğenilen icraatının yüzde 28’le “sosyal yardımlar” çıktığı biliniyor. İkinci tercih edilme nedeni yüzde 8 ile “dürüst ve güvenilir” olmak. Belediye hizmetleri ise bu ikisinin çok gerisinde.

mansur1.jpgİKTİDAR TÜM ODAĞINI İSTANBUL'A KAYDIRACAK

İstanbul’la ilgili son durumu da yazan Babacan, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP’nin adayı Murat Kurum arasındaki oyların başa baş olduğuna dikkat çekti.

İstanbul’da yarışın sonucunu DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı oyların belirleyeceğini belirten Babacan, “AK Parti’de yapılan ince hesaplara göre, eğer DEM yüzde 4’ün üzerinde, YRP yüzde 3’ün altında oy alırsa Murat Kurum’un, tam tersi olursa Ekrem İmamoğlu’nun kazanma şansı olacak” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın yarattığı büyük fark nedeniyle seçim kampanyasında Ankara'ya daha az yer ayırmaya karar veren AKP, tüm odağını İstanbul'a çevirmiş durumda.