Soğan üreticisi isyanda! "Tarım bakanı o koltukta ne yapıyor?"

Amasya'da bir soğan üreticisi ürünlerinin elinde kaldığını belirtip duruma isyan etti. Üretici, 'ekin dediler ektik' diyerek Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'ya seslendi.

AKP iktidarının politikaları çiftçinin belini büktü. Çiftçi sayısı hemen her gün azalırken dünyanın önde gelen ekonomileri tarıma yatırım yapıyor.

İktidarın politikaları üreticileri Rize'den Amasya'ya kadar isyan ettirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketindeki çay isyanının ardından Amasya'da da üreticiden soğan çığlığı geldi.

Tarladaki ürünlerinin elinde kaldığını belirten genç çiftçi, yaşına vurgu yaparak şunları ifade etti:"

"BİZE 'EKİN' DİYORLAR' YANSIN DİYE Mİ?"

"Gördüğünüz üzere soğanımızı söktük. Tarlada satamamaktayız. Türkiye'nin üretim kapasitesi 2,5 milyon ton. Yediği soğan 2 milyon ton. 500 bin tonu biz kime satacağız? Bu sene muazzam bir ekim var. Bize 'Ekin, üretin' diyorlar. Üretiyoruz, malımız tarlada yansın diye mi üretiyoruz? Markette 15 lira olmuş ben 3 liraya satamıyorum.

Gelin alan varsa ben satacağım. Ben 26 yaşındayım bana bu çiftçiliği küstürmeyin.

"BİZDEN SONRA NESİL YOK"

Tarım bakanımız ne yapıyor o koltukta? ben ondan daha iyi bakanlık yaparım. öğretirim ona sistemi. hayvancılık sistemi zaten ölmüş, tarımı da böyle bitiyorlar.

Köyde zaten 2-3 tane genç kalmışız bizden sonra nesil yok. Yine bizim köyde biz varız, başka köy bizim gibi insan da yok.

"50 DÖNÜM YANMAKTA"

Amasya'da 92 bin soğan ekili 50 dönüm yanmakta. Sökemedik, sökmediğimiz gibi satacak adam da bulamadık

Biz burada mağdur olduk. Sadece biz değil Amasya'da 92 bin dönüm arazi soğan ekili ve tarlada en az 50 bin dönümü yanmakta.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!