Sivas’ın LGS ortalaması düştü: 84 okul müdürü hakkında inceleme başlatıldı

Sivas’ın LGS ortalaması düştü: 84 okul müdürü hakkında inceleme başlatıldı
Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü LGS'deki düşük puanları gerekçe göstererek 84 okul müdürü hakkında işlem başlattı. İnceleme sonucunda, 84 müdüre kınama cezası verildi.

2018 yılında Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) Türkiye ortalaması 38 olan Sivas, 2019 LGS’de 59. sıraya geriledi. Sonuçların ardından Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

 

Memurlar.net'te yer alan habere göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü şehrin ortalaması altında kalan 84 müdür için işlem başlattı. Müdürlerin tamamına kınama cezası verilirken, 21 müdür ise İl İdaresi Kanunu gerekçe gösterilerek görevden alındı.

Müfettiş raporlarında "Zümrelerde başarıyı artırıcı tedbir alınmadığı, öğretmenler kurulunda başarıyı artırıcı tedbirlerin konuşulmadığı" ifadelerine yer verildi. Okul müdürleri duruma tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatını motamot yerine getirdiklerini söyleyen müdürler yapılan adımın hukuksuz olduğunu savundu. Yirmi bir müdür göreve dönüş için mahkemeye başvurdu.

Ceza kaldırılmalı 

'Bu yanlıştan dönülmeli' diyen Sivas Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Halil İbrahim Temiz "Ceza bir yöntem olamaz. Gecesini gündüzüne katarak çalışan ve tüm eğitimi sırtlamış okullar böyle yapılarak küstürülemez. Her öğrenci bir değerdir ve kendi ile kendi şartları ile değerlendirilir. Bu yanlıştan dönülmeli ve okul müdürlerine verilen bu ceza kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Skora dayalı eğitim sakıncalı 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, "Tamir ederken tahrip etmeyelim diye bütün olayın detaylarını inceliyoruz" dedi.

Yalçın yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Diplomatik süreç sürüyor bu konuda adımlarımızı attık. Bu tür akademik sonuçlar üzerinden yapılan değerlendirmelerin; öğrenci/öğretmen/veli ve yöneticilerinin kaygılarını artırdığını gördük. Skora dayalı eğitimin pedagojik/psikolojik açıdan sakıncalarını dinledik. Yetkililerin iyi niyetle atacakları adımlara her türlü desteği sunacağımızın, üyelerimizin hukuki ve özlük haklarını ise sonuna kadar savunacağımızın kamuoyu tarafından bilmesini isterim.

Etiketler :