Şimdi AKP'den aday... Kartal'daki facianın altındaki isim kim?

Şimdi AKP'den aday... Kartal'daki facianın altındaki isim kim?
Kartal'da Yeşilyurt Apartmanın çökmesi sonucu 21 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi ise yaralandı. Enkaz çalışmaları sırasında binanın üç katının kaçak olduğu ve yapımında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı

Kartal'da Yeşilyurt Apartmanın çökmesi sonucu 21 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi ise yaralandı. Enkaz çalışmaları sırasında binanın üç katının kaçak olduğu ve yapımında deniz kumu kullanıldığı ortaya çıktı. Kartal'daki binaya imar izni veren isim ise dönemin Refah Partili Başkanı şimdi ise AKP'nin Ezurum adayı Mehmet Sekmen. Peki Mehmet Sekmen kimdir?

İstanbul’un Kartal ilçesine bağlı Orhantepe Mahallesi’ndeki Sema Sokak’ta bulunan 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı, 6 Şubat Perşembe günü, saat 16.00 sıralarında çöktü. Binanın enkazındaki çalışmalar ancak 77 saat sonra sona erdi.

Resmi kayıtlara göre 43 kişinin yaşadığı 14 daireli binanın 3 katının kaçak olduğu olaydan sonra açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olay yerinde yaptığı açıklamada binanın yapımında deniz kumunun da kullanıldığını ve sorumluluları araştıracaklarını söyledi.

1997 yılında Kartal'daki yapılaşmaya ilişkin İşçi Partisi 188 sayfalık bir rapor hazırladı. Rapora göre, Yeşilyurt Apartmanı 1992'de SHP iktidarı döneminde yapılırken kaçak katların çıkıldığı dönem başkanlık koltuğunda Mehmet Sekmen vardı.

[caption id="attachment_363817" align="alignnone" width="750"] Mehmet Sekmen şu an AKP'nin Erzurum adayı[/caption]

Mehmet Sekmen kimdir?

Refah Partili Sekmen hakkında 17 Şubat 1997 yılında Kartal Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Mahalli İdareler Kontrolörlüğü İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açmasına karar verdi. Hazırlanan raporun ardından Sekmen'in 3 ayrı konudan yargılanmasına karar verildi.

Dönemin Hürriyet yazarı Oktay Ekşi Refahlı belediyelerin kaçak ve ruhsatsız inşaatlar yoluyla aktardıkları rantın 300 trilyonu bulduğunu yazdı. Sekmen seçimi kazandıktan sonra inşaat alanını 20 bin metrekare artırmak, kat sayısını 12'den 15'e çıkardı.

Belediyede yolsuzluklar

Kartal sahilindeki Dengemek adlı dev alışveriş merkezi, aslında SSK Mensupları Dinlenme Tesisi. SSK, bu yeri Dengemek'e 29 yıllığına kiralamasının ardından Dengemek, anlaşmadan vazgeçtti. Ancak bu tebliğ yapıldıktan sonra inşaata başlandı, belediyeden de çatı onarımı ve badana için izin alındı. Onarım ve badana yerine, 25 bin metrekarelik devasa bir inşaat yükselmeye başladı. Belediye Encümeni, yıkım kararı alıp uyguladı. İnşaat yeniden başladı. İkinci yıkım kararının ardından, alışveriş merkezi açıldı. Açılış kurdelesini ise yıkım kararında imzası olan başkan Mehmet Sekmen kesti.

Erdoğan'ı da dinlemedi

RP'li Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, aynı partiden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘‘yıkın’’ talimatını dinlemedi. İmamoğlu Şirketi'ne ait benzin istasyonu ve şirket binası da kaçak ve ruhsatsız. Üstelik binanın bir kısmı da hazine arazisi üzerinde. Tabakoğlu, büyükşehir Belediyesi'nin ‘‘yıkın’’ talimatının yer aldığı evrağı gösterdi.

27 Mart'ta görevden alındı

İstanbul Kartal İlçesi'nin Refah Partili Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kaçak ve ruhsatsız dev apartman blokları, benzin istasyonları, fabrikalar, camiler, imam hatip liseleri; yıllığı 100 bin liradan tarikatlara kiralanan binalar, belediye kaynaklarının Milli Gençlik Vakfı'na aktarılması nedeniyle görevden alındı.

Erzurum'dan aday

Rüşvet ve kaçak ve ruhsatsız yapılara göz yummak nedeniyle görevden alınan Sekmen 31 Mart'ta Erzurum'dan AKP'nin adayı olarak seçime girmeye hazılanıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :