Sıla'nın öldürülmeden önce tehdit edildiği mesajlar ortaya çıktı

Sıla'nın öldürülmeden önce tehdit edildiği mesajlar ortaya çıktı
Giresun'da Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'e ilişkin soruşturmada iddianame tamamlandı. İddianamede küçük kız ile katil zanlısı arasında geçen konuşma da yer aldı. Konuşmada Sıla'nın kaçmak istemediği ama buna zorlandığı ve tehdit edildiği görüldü.

Giresun'da babaannesinin evinde 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk'e ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Sıla ile katil zanlısı Hüseyin Can Gökçek'in konuşmaları da yer aldı.

Sıla'nın babası şikayetçi olmuştu

Sıla Şentürk, 2019 yılında 13 yaşındayken internet ortamında Hüseyin Can Gökçek ile tanıştı. Bir süre internet üzerinden sonra da yüz yüze görüştüler. Sıla’nın ailesinin ilişkilerini öğrenmesi üzerine Hüseyin Can Gökçek, 2021 yılının Mart ayında Ankara’dan Giresun’a geldi ve Sıla’nın ailesiyle görüştü, evlerinde de 5 gün kaldı. İddiasına göre Sıla’nın babası telefonunu kontrol etti ve Sıla ile ‘müstehcen’ fotoğraflarını gördü.

silanin-katili-icin-agirlastirilmis-muebbet-hapis-talebi-7207-dhaphoto9.jpg

Çocuğun cinsel istismarı suçundan tutuklanmıştı

Bunun ardından Sıla’nın babası şikâyetçi oldu ve Gökçek yakalanarak ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan tutuklandı. 35 gün hapiste kaldıktan sonra tahliye oldu. İki aile Sıla ile Hüseyin’i nişanladılar. Tahliye edilen Hüseyin Gökçek'in bu sırada yargılanması devam ediyordu. Sıla’nın babası şikâyetini geri çekmedi ve iki aile arasındaki gerilim arttı. Sıla’nın Hüseyin ile görüşmesi yasaklandı.

silanin-katili-icin-agirlastirilmis-muebbet-hapis-talebi-7207-dhaphoto6.jpg

Pencereden eve girdi, boğazını kesti

Hüseyin Can Gökçek, 15 Şubat'ta babaannesinin yanında kalan Sıla'nın evine geldi ve pencereden eve girdi. Önce Sıla'yı şiddete maruz bırakan Hüseyin Can Gökçek, daha sonra küçük kızı bıçakladı ve boğazını kesti.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; Gökçek yakalandıktan sonra cinayetten iki gün önce Sıla ile yaptığı yazışmalar da belirlendi ve dosyaya girdi.

14-15 Şubat 2022 tarihli yazışmalarda Gökçek, Sıla’yı tehdit ederek kaçmaya zorluyor:

Hüseyin: Kan alacam senden kan

Sıla: Bekliyorum

H: Bekle, acımadan deşeceğim seni!

S: Ama cezaevine gireceksin bak, kaç ülkeden!

H: O zaman birlikte ölelim.

S: Can benim korkum şu, sen cezaevine girersen ben tek kalacağım, sokakta kalacağım.

H: Bir şey olmayacak ben hallettim ev işini.

S: Can içimde sıkıntı var, başımıza bir şey gelecek, biraz düşün. Neden beklemiyoruz da kaçıyoruz? Kararsızım başımıza bir şey gelecek, yapmayalım bunu.

H: Korkma, babamın savcılıkta tanıdığı var.

S: Korkuyorum, içimde sıkıntı var, büyük bir şey olacak, gel yapmayalım!