Savcı, Hakan Atilla'yı olmayan BDDK raporu ile sıkıştırmak istedi, yargıç kızdı!

Savcı, Hakan Atilla'yı olmayan BDDK raporu ile sıkıştırmak istedi, yargıç kızdı!
ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla tek sanık olarak yargılanan Hakan Atilla, 16. duruşmada savcılık makamının sorularını yanıtladı. Atilla'nın çapraz sorgusunun tamamlanması beklenirken savcılık...

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla tek sanık olarak yargılanan Hakan Atilla, 16. duruşmada savcılık makamının sorularını yanıtladı. Atilla'nın çapraz sorgusunun tamamlanması beklenirken savcılık makamı çok tartışılacak bir iddia ortaya attı. Bunun aslı olmadığı anlaşılınca, dava yargıcı Berman'ın tepkisi salonda buz gibi hava estirdi.

BDDK SORUŞTURMASI TARTIŞILDI

Dava savcısı Denton, tanık kürsüsünde oturan Hakan Atilla'ya Halkbank'ın bir iç soruşturma başlatıp başlatmadığını sordu. Bu soruya "evet" yanıtı veren Atilla, "Prosedürleri incelediler. Ayrıca bağımsız denetçiler de inceleme yaptılar" dedi. İncelemelerde hakkında olumsuz bir şey yazılmadığını belirten Atilla, "müfettişler sadece olumsuz buldukları" bazı konuları raporlarına yazdıklarını sözledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) da soruşturma başlattığı ama sonucunu hatırlamadığını belirtmesi üzerine, savcı Denton araya girdi. BDDK'nın müfettiş raporunda Atilla'nın yaptırımları ihlal ettiği sonucuna varıldığını öne sürdü.

Bunun üzerine Atilla'nın avukatı Fleming, savcının iddiasına itiraz etti ve savunma makamı ile savcılık makamı arasında tartışma yaşandı. Yargıç Berman, konuyu netleştirmek için duruşmaya kısa ara verdiğini açıkladı.

YARGIÇ: JÜRİ BUNU CİDDİYE ALMASIN

Delille ilgili karar beklenirken, yargıç Berman dava boyunca ilk defa bir delili kabul etmedi ve Jüriye dönerek, "Bunu ciddiye almasın" dedi. Berman'ın bu açıklaması salonda buz gibi bir hava estirdi ve şaşkınlık yarattı.

BÖYLE BİR DELİL YOKMUŞ

Berman'ın bu hareketinin nedeni daha sonra anlaşıldı. Davayı takip eden Amerikan adliye muhabiri Adam Klasfeld, böyle bir raporun olmadığını öğrendiğini belirterek, "Yargıç Berman'ın bunu kabul etmemesine hak verdim" dedi.