Sanat dünyasından Ali Erbaş'a tepki: Atatürk olmasa Ayasofya'yı rüyanızda görürdünüz

Sanat dünyasından Ali Erbaş'a tepki: Atatürk olmasa Ayasofya'yı rüyanızda görürdünüz
Sanat dünyasından, Ayasofya'daki cuma hutbesinde Ali Erbaş'ın Atatürk karşıtı sözlerine tepki büyüyor.

Ünlü Rock grubu Athena’nın solisti Gökhan Özoğuz, kardeşi Hakan Özoğuz ve oyuncu Şahan Gökbakar Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk’le ilgili ‘lanet’ sözlerine tepki gösterdi.

Hakan Özoğuz, Sevr Anlaşması sonrası haritayı paylaşarak, “Giriş, gelişme, sonuç!” Paylaşımında bulundu.

Gökhan Özoğuz ise bu tweeti alıntılayarak “Son dönem yanlış insanların ağzında anlamı kaybolduğu için, vatan hainliği nasıl olur bir kere daha tanımlayalım. O açılışta güya Atatürk’e iftiralarla uydurma vakfe söylentisiyle lanet edenler, Atatürk olmasaydı Ayasofya’yı rüyanızda görürdünüz” ifadelerini kullandı.

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar ise Instagram’da Sevr haritasını paylaşarak şu mesajı yazdı:

İşte 1919 yılından 1923 yılına kadar Osmanlı’nın, vatanımızın hali. Osmanlıların imzalamak zorunda kaldığı Sevr Antlaşması’nın haritası. İyi bakın bu haritaya. Bakın Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği ve namaz kıldığı Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’da hangi bayraklar var? İngiliz ve Fransız! Emperyalist devletlerce işgal edilmiş, paylaşılmış ve yüz binlerce insanı katledilmiş durumdayız….

İşte 97 yıl önce tam da bugün 24 Temmuz 1923… Lozan Anlaşması imzalanmış ve askeri zaferlerin ardından bir de siyasi bir zafer kazanılmış oldu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*Işte 1919 yılından 1923 yilina kadar Osmanli'nin, vatanımızın hali(kirmizi alan)... Osmanlilarin imzalamak zorunda kaldigi Sevr antlasmasinin haritasi(kaynak Wikipedia)..iyi bakın bu haritaya. Bakın Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği ve namaz kıldığı Ayasofya'nin bulundugu Istanbulda hangi bayraklar var? ingiliz ve fransız!Emperyalist devletlerce işgal edilmiş, paylaşılmış ve yuzbinlerce insani katledilmis durumdayız.... (fotoyu kaydir) * İşte 97 yıl once tam da bugün 24 Temmuz 1923... Lozan Anlaşması imzalanmış ve askeri zaferlerin ardindan bir de siyasi bir zafer kazanılmış oldu.. (fotoyu kaydir)* Bakın Lozan sonrasi Turkiye haritasi... Hatay disinda su anki hali...Hatayi da sonraki yıllarda aliyoruz... Düşmanlardan kurtulmuş, bağımsız ve özgür bir vatan... (fotoyu kaydir)* İşte karşınızda bütün herşeyin mimari guzel Atatürk... Atatürk 1919'da Samsun'a doğru yola çıkmasaydı, bir kurtuluş destanı yazıp işgal altındaki topraklarımızı kurtarmasaydı ve tabiki siyasi olarak bunu Lozan' da tescillemeseydi; bugün Ayasofya'da ezan sesi duymak ve namaz kılmak hayal bile edilemezdi...1936 yilinda Ayasofyayi tapuya "Cami" olarak kayit ettiren de Atatürk'ün ta kendisidir dostlar...O nedenle bugünü tarihi bir gun olarak bir de bu açıdan düşünün ve bilin istedim..Ne mutlu ve ne şanslıyız ki bu topraklardan bir Atatürk geçmiş deyiverin isterdim...Ayasofya Camisi Hayırlı Olsun????

Şahan Gökbakar (@sahangokbakar)'in paylaştığı bir gönderi ()