Şam'daki Emevi Camii'ni yüzde 100 yün halılarla donatmıştı! Fatma Şahin belediyenin dev arazilerini satışa çıkardı
Suriye’de, 61 yıllık BAAS rejiminin düşmesiyle geçici hükümet kurulurken Gaziantep Belediyesi, Şam’daki Emevi Camii’ni halılarla donatmıştı. AKP’li Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapımı 2 ay süren halıların Şam’a gönderilmesinin ardından "Bir sözümüz vardı teravihe yetiştirmek. Teravihe yetiştirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum.” ifadelerini kullanmıştı.
Emevi Camisi için halılar yaptıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da tartışmaları ihaleler ve taşınmaz satışlarıyla gündemdeki yerini koruyor. Belediyenin 2025 yılının ilk iki ayında satışa çıkardığı taşınmazlar dikkatleri çekerken belediye tarafından Şahinbey’deki Bağlarbaşı Mahallesi’nde yer alan 29 bin 630 metrekarelik taşınmaz, Beştepe Mahallesi’nde de 6 bin 616 ve 2 bin 79 metrekarelik iki taşınmaz satışa çıkarıldı.

MUHAMMEN BEDELLERİ BELİRLENDİ
Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, söz konusu taşınmazların muhammen bedelinin 56 milyon 32 bin TL ve 18 milyon 771 bin TL olduğu bildirilirken belediyenin satışa çıkardığı taşınmazlar arasında Beştepe ve Burak mahallelerinde bulunan iki taşınmaz da yer alıyor. Beştepe’deki 4 bin 481 metrekarelik alan için ise 53 milyon TL’lik muhammen bedel belirlendi.

8 KATLI TİCARET MERKEZİ VE KONUT YAPACAKLAR
Söz konusu alanın imar durumunda 8 katlı ticaret merkezi ve konut yapılabileceği belirtilirken Beylerbeyi Mahallesi’nde bulunan iki taşınmazı da satışa çıkaran belediye, bu taşınmazlar için ise 71 milyon 175 bin TL ve 63 milyon 168 bin TL talep etti. Şubat ayında da taşınmazları satmaya devam eden belediye Şehitkamil’de Yalangöz, Beylerbeyi ve 15 Temmuz mahalleleri ile Şahinbey Küçükkızılhisar Mahallesi’nde bulunan toplamda yaklaşık 19 bin metrekarelik alanı satışa çıkardı. Bu satışla birlikte, belediyenin yılın ilk iki ayında satışa çıkardığı taşınmazların yaklaşık bedeli 1 milyar 21 milyon 78 bin TL oldu.

EMEVİ CAMİİ’NİN HALILARINI YAPTIRMIŞTI
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şam Emevi Camii’nin halılarını yaptırmıştı. Emevi Camii için Gaziantep'te dokunan halıların üretimi yaklaşık 2 ay sürerken Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyet halıları sermişti.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "Bir sözümüz vardı teravihe yetiştirmek. Teravihe yetiştirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum. Rabbim yapılan tüm duaları kabul buyursun. Bölge huzura, mutluluğa, kardeşliğe ulaşsın." ifadelerini kullanmıştı.
Emevi Camii'ne Erdoğan'dan önce halılar gitti
Erdoğan'ın ne zaman Emevi Camii'ne gideceğini canlı yayında açıkladı
Kaynak:Cumhuriyet