Sahte İnternet Sitesi Oluşturdular, Vatandaşın Kredi Kartı Bilgilerini Kopyalayıp Cep Telefonu Aldılar

İstanbul'da, bir kamu kuruluşunun adını kullanarak, oluşturdukları sahte internet sitesi üzerinden vatandaşların kredi kartı bilgilerine ulaşan ve bu bilgilerle cep telefonu satın alan 3 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda piyasa değeri 1 milyon lira olan 23 adet cep telefonu ele geçirildi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinin kopyalanarak sahte bir site oluşturulduğunu ve bu sahte site üzerinden bazı vatandaşların kredi kartı bilgilerinin ele geçirildiğini tespit etti.

Kopyalanan kredi kartı bilgileriyle ülke genelinde faaliyet gösteren bir kurumsal firmadan cep telefonu ve çeşitli dijital materyal satın alındığını belirleyen ekipler, şüphelileri tespit etmek için teknik ve fiziki takibe başladı.

Ürünlerin Eyüpsultan ilçesinde teslim alınacağını belirleyen ekipler, gerçekleştirdikleri operasyonda 2 şüpheliyi ve ürünleri teslim edecek iş yeri sahibini yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerin araçlarında ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, piyasa değeri 1 milyon lira olan 23 adet cep telefonu ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.